Radboud Universiteit Nijmegen


Dr. Christoph Lüthy benoemd tot hoogleraar Wetenschapsgeschiedenis

Aan dr. C.H. (Christoph) Lüthy (1964) is met ingang van 15 januari 2007 de persoonlijke leeropdracht Wetenschapsgeschiedenis verleend bij de faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica. De leeropdracht is ondergebracht bij de afdeling Filosofie en Wetenschapsstudies die deel uitmaakt van het Institute for Science, Innovation and Society. Dr. Lüthy is en blijft als docent op het gebied van de geschiedenis van de wijsbegeerte ook verbonden aan de Faculteit der Filosofie.
Hij zal als hoogleraar Wetenschapsgeschiedenis een bijdrage leveren aan het reflexieve onderwijs dat door de afdeling Filosofie en Wetenschapsstudies wordt verzorgd, in de bredere context van het onderwijs dat door het Institute for Science, Innovation and Society wordt aangeboden via gastcolleges en eigen cursussen. Zijn onderzoek sluit nauw aan bij dat van de Faculteit der Filosofie.

Christoph Lüthy (1964) studeerde van 1984 tot 1987 Philosophy and Modern Languages aan het Magdalen College in Oxford en van 1987-1988 Natuurkunde aan de Universiteit van Basel. Van 1988 tot 1995 studeerde hij History of Science aan Harvard University. Hij promoveerde daar in 1995 op een wetenschapshistorische studie over "Matter and Microscopes in the Seventeenth Century."
Dr. Lüthy is sinds 1997 verbonden aan de Radboud Universiteit, aanvankelijk als NWO-pionier, vervolgens als KNAW-onderzoeker en universitair docent. Thans werkt hij aan een lang lopend NWO-onderzoek op het gebied van de geschiedenis en typologie van wetenschappelijke methodes van visualisering. Christoph Lüthy is in 2005 benoemd tot lid van De Jonge Akademie van de KNAW.