Gemeente IJsselstein


Plannen en projecten » Bestemmingsplannen

Bestemmingsplan Achterveld en omgeving vastgesteld

Datum: woensdag 21 februari 2007
Het bestemmingsplan `Achterveld en omgeving' is klaar. Met het bestemmingsplan `Achterveld en omgeving' streven we naar een flexibele toepassing van uniforme voorschriften en bestemmingen en het is een verruiming ten opzichte van huidige bestemmingsplannen.

Regels voor woningen opgenomen in bestemmingsplan In het plan staan regels voor het uitbreiden van de woning en het bouwen van aan- en uitbouwen, bijgebouwen en overkappingen. Deze uitbreidingen gelden voor het gehele zij- en achtererf bij de woning. Verder is de maximale hoogte van schuttingen aan de zij- en achterkant van de woning verlaagd van 2,5 naar 2 meter. Pergola's mogen maximaal 2,5 meter hoog zijn. Aan de voorkant van de woning mogen geen objecten worden geplaatst die hoger zijn dan 1 meter.
In het bestemmingsplan zijn tevens regels opgenomen over het toestaan van beroepen en bedrijven aan huis zoals een schoonheidssalon, pedicure of tandartspraktijk in de woning of bijgebouw. Groen in Achterveld
Verder is gekeken hoe groengebieden kunnen worden ingeruild voor verkeerstoepassingen zoals de verkeerslus bij de scholen op Achterveld om kinderen te halen en brengen van school.
Verkochte groenstroken hebben in het nieuwe plan een tuinbestemming gekregen.
Vaststelling door gemeenteraad
Op 1 februari is het plan vastgesteld door de gemeenteraad. Hierin zijn ook ingediende zienswijzen beantwoord en enkele wijzigingen van de gemeente zelf opgenomen.
Na enkele ingediende zienswijzen en wijzigingsvoorstellen van de gemeente zelf is het bestemmingsplan definitief geworden. Het bestemmingsplan moet nog worden goedgekeurd door Gedeputeerde Staten. De officiële bekendmaking hierover wordt 28 februari as. gepubliceerd in Zenderstreeknieuws.
Het bestemmingsplan Achterveld is het eerste bestemmingsplan dat in het proces van het actualiseren en digitaliseren van bestemmingsplannen is vastgesteld en is de basis voor andere bestemmingsplannen die geactualiseerd gaan worden: bedrijventerreinen Paardenveld, Lagedijk, Over Oudland en woonwijk Panoven. Gouden cd voor bestemmingsplan Achterveld
Niet onvermeld mag blijven dat wethouder Overkamp uit handen van gedeputeerde Ekkers een prijs heeft ontvangen voor het feit dat het bestemmingsplan `Achterveld en omgeving' het eerste digitale bestemmingsplan is van de provincie Utrecht dat voldoet aan de daarvoor gestelde ruimtelijke en technische eisen. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van 10.000 euro. Als symbolische prijs overhandigde de gedeputeerde een gouden cd aan de wethouder. Plankaarten en voorschriften bestemmingsplan
U kunt binnenkort de plankaarten, voorschriften en een toelichting op het bestemmingsplan digitaal raadplegen.