Ingezonden persbericht
PERSBERICHT
'SMART COOK' JULIUS JASPERS LANCEERT: VIP COOKING
VERBAZINGWEKKEND MOOI KOKEN, EN DAAR ZELF OOK VAN GENIETEN!
Amsterdam, februari 2007 -Mede-eigenaar van winkelketen 'Studio Bazar' voor kook- en keukenvrienden en auteur van de bekende Smart Cooking-boeken, Julius Jaspers, komt met iets nieuws: VIP Cooking. Een boekje vol mooie, niet al te ingewikkelde gerechten die de gasten, de VIPS, bij wijze van spreken van verbazing van hun stoel doen tuimelen en de kok laten meegenieten!
KOKEN VOOR ENTERTAINMENT
Julius Jaspers is een culinaire alleskunner. Hij zweert bij zijn uitgangspunt: genieten van het koken en eten is voor de gast net zo belangrijk als voor de kok. Het bereiden van een maal is entertainment, het savoureren ervan een groot feest. Daarvoor bedacht Jaspers de term 'Smart Cooking': "Dat gaat eigenlijk meer over entertainment dan koken zelf."
WERK VOORUIT, GENIET OP TIJD
Het idee achter Smart Cooking is dat het zwaartepunt van het koken tijdens de voorbereiding ligt en het gerecht vlak voor het serveren in vijf minuten afgemaakt kan worden. Jaspers: "Het idee is dat je met je gasten, je VIPS, samen aan tafel zit in plaats van uren in de keuken te staan, terwijl de rest het fijn heeft rond de dis. Met Smart Cooking bereid je 's middags voor en zit je 's avonds aan tafel. Probleemloos en ontspannend!"
VERBAAS JE VIPS
Nu is er dus een nieuw, handzaam en fraai boekje in de serie rond 'Smart Cooking': Smart Food: 'VIP COOKING om indruk te maken'. Ook dit boek voldoet aan het kookmotto van Julius: "Open de lekkere flessen, omring je met de beste ingrediënten, ga lekker aan de slag in de keuken en verbaas je VIPS." Alle gerechten, zijn relatief eenvoudig voor te bereiden en in een handomdraai - als de culinaire VIPS eenmaal zijn gearriveerd - af te maken. Er zijn aparte hoofdstukken met voor-, tussen-, hoofd- en nagerechten. Speciale aandacht is er voor de aankleding van de maaltijd met smakelijke bijgerechten. Bij elk gerecht komen wijnadviezen van de bekende wijnschrijver Harold Hamersma.
'Smart Food / VIP Cooking om indruk te maken' is een uitstekend boek voor lezers- en abonneewervingsacties. Het boek is praktisch, begrijpelijk en vanwege het handzame pocketformaat gemakkelijk en zonder hoge kosten met de post te verzenden.
Kookliefhebbers die snel iets lekkers op tafel willen zetten, komen aan hun trekken met de verrassende recepten van kok/traiteur Julius Jaspers. Tevens is deze kok eigenaar van Studio Bazar, een winkelketen met een uitgebreid assortiment aan keukenspullen. Julius Jaspers is geen onbekende in de wereld van de gastronomie. Eten heeft altijd een belangrijke rol in zijn leven gespeeld. In één van zijn boeken zegt hij hierover: "Begonnen als zondagskok in een bejaardentehuis, toen als vakantiekracht in Restaurant Klein Paardenburg van Ton Fagel, om vervolgens via café de Sproeier en het Hof te besluiten om voor mijzelf te beginnen. Na vele diners, borrels, feesten en recepties besloot ik mij in Amsterdam te vestigen als traiteur. Na tien jaar verkocht ik beide zaken en startte ik bij Studio Bazar, het levenswerk van mijn moeder. Een bedrijf, dat ik nu sinds vijf jaar run, samen met mijn zuster Rooslinde. Rode draad door deze carrière was altijd mijn voorliefde voor lekker én gezellig eten. Vandaar Smart Cooking. Ik weet zeker dat ik hier veel mensen een plezier mee doe." www.studiobazar.nl