Gemeente Stein


Vestiging gemeentelijk voorkeursrecht "Bramert Noord" 21-02-2007

Aanwijzing van gronden waarop de artikelen 10-24, 26 en 27 Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing zijn.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stein maken op grond van artikel 4, eerste lid Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg), bekend, dat de raad van de gemeente Sten in haar vergadering van 15 februari 2007 op grond van artikel 2 Wvg, heeft besloten aan te wijzen als gronden waarop de artikelen 10-24, 26 en 27 Wvg van toepassing zijn, de percelen gelegen in het eveneens in haar vergadering van 15 februari 2007 vastgestelde Structuurplan Bramert Noord, zoals die zijn aangegeven op de bij dit besluit behorende kadastrale kaart en perceelslijst, houdende de kadastrale aanduiding van de in de aanwijzing betrokken percelen en perceelsgedeelten, hun grootte alsmede de namen van de eigenaren en rechthebbenden van de daarop gevestigde beperkte rechten.

Het aanwijzingsbesluit van de raad ligt met de bijbehorende stukken met ingang van 16 februari 2007 bij de gemeente, Stadhouderslaan 200 te Stein. Op verzoek kunnen de desbetreffende stukken buiten kantooruren worden ingezien. U kunt hierover een afspraak maken met mevrouw M. Pörteners, tel. 046-4359265.
Dit besluit treedt in werking één dag na publicatie in de Staatscourant.

Het rechtsgevolg van de aanwijzing is dat de eigenaren en beperkt gerechtigden eerst tot vervreemding van hun onroerende zaak kunnen overgaan nadat de gemeente Stein in de gelegenheid is gesteld die onroerende zaak te kopen. Het aanwijzingsbesluit van de raad heeft een geldigheidsduur van twee jaar en kan met een jaar worden verlengd.

Bezwaar
Belanghebbenden kunnen binnen zes weken, ingaande de dag na dagtekening van de Staatscourant waarin de terinzagelegging van het besluit met de bijbehorende stukken is bekend gemaakt, bezwaar maken tegen het aanwijzingsbesluit van de raad. Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en ten minste te bevatten uw naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar. Het bezwaar dient te worden gericht aan de raad van de gemeente Stein, Postbus 15, 6170 AA Stein.

Belanghebbenden die eerder een bezwaarschrift hebben ingediend tegen ons besluit van 19 september 2006 behoeven niet opnieuw een bezwaarschrift in te dienen tegen het aanwijzingsbesluit van de raad. Hun bezwaarschrift wordt op grond van het in artikel 9a Wvg bepaalde geacht te zijn gericht tegen het raadsbesluit.

Indien belanghebbenden een bezwaarschrift hebben ingediend kunnen zij tevens een verzoek om voorlopige voorzieningen indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank te Maastricht, sector Bestuursrecht, Postbus 1988, 6201 BZ Maastricht

Stein, 16 februari 2007.
Burgemeester en Wethouders van Stein