Verzamelpersbericht dinsdag

Den Bosch, 21-02-2007

Aangehouden voor mishandeling

Den Bosch De politie heeft maandagmiddag op de Parade een 23-jarige Bosschenaar aangehouden voor mishandeling van een 38-jarige portier die hiervan aangifte deed bij de politie. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Huiselijk geweld Politie treft hennepkwekerij in woning

Den Bosch De politie heeft dinsdagmorgen een 23-jarige man uit Rosmalen aangehouden voor mishandeling van zijn 39-jarige vriendin uit Den Bosch. Ook zou hij haar bedreigd hebben met een mes. De politie heeft de man bij de woning van zijn vriendin aangehouden, waar tevens een niet in werking zijnde hennepkwekerij werd aangetroffen op de eerste verdieping. De politie heeft alle kweekapparatuur in beslag genomen ter vernietiging. Er werden geen hennepplanten in de woning aangetroffen. Het mes waarmee de verdachte zijn vriendin bedreigde werd in de fouillering van de verdachte aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte is ingesloten voor verhoor. Zijn vriendin deed aangifte van bedreiging en mishandeling. Zij moet nog gehoord worden met betrekking tot de hennepkwekerij.

Man op bromfiets aangehouden

Den Bosch De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 18-jarige man uit Den Dungen aangehouden op de Parade. De man reed daar op een bromfiets zonder verlichting en zonder kenteken- en/of verzekeringsplaat. Toen de politie de man wilde controleren, probeerde hij ervandoor te gaan, maar werd tegengehouden door politieagenten te paard. De man is vervolgens aangehouden en ingesloten voor verhoor. De politie onderzoekt of de bromfiets is gestolen.

Onder invloed

Den Bosch De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 20-jarige automobilist uit Waalwijk op de Havenstraat aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Tegen de automobilist is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Man aangehouden voor mishandeling - Slachtoffer onbekend

Nieuwkuijk De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 17-jarige man uit Vlijmen op de Nieuwkuijksestraat aangehouden voor mishandeling. De politie zag dat de verdachte een onbekend gebleven man mishandelde. Het slachtoffer viel waarna de verdachte hem meerdere malen schopte. De verdachte is ingesloten voor verhoor. Volgens hem werd hij eerst geslagen, waarna hij heeft teruggeslagen uit zelfverdediging. De politie verzoekt het slachtoffer om zich te melden voor het doen van aangifte. Het slachtoffer was samen met een vrouw. Ook zij wordt verzocht zich te melden.

Botsende dronken man aangehouden

Nieuwkuijk De politie heeft maandagavond een 19-jarige man uit Drunen aangehouden voor het veroorzaken van een aanrijding op de Nieuwkuijksestraat terwijl hij onder invloed van alcohol verkeerde. De verdachte stapte in zijn auto en botste bij het wegrijden tegen een geparkeerd staande auto aan van een 50-jarige man uit Waspik. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.

Tweetal aangehouden voor beroving

Rosmalen De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag twee jongens van 17 en 18 jaar uit Ede (Gld.) en Rosmalen aangehouden. Zij worden verdacht van beroving.

De politie zag het tweetal op een scooter op de Van Meeuwenstraat rijden en wilde hen controleren, maar ze gingen ervandoor. De politie kon het tweetal even later aanhouden op de Schoolstraat. Ze bleken zojuist een man van zijn gsm te hebben beroofd. De politie heeft het tweetal ingesloten voor verhoor. De eigenaar van de gsm moet nog aangifte doen bij de politie.

Drie knaapjes aangehouden voor diefstal en vernieling bedrijf

Esch De politie heeft maandagmiddag twee 11-jarige jongens uit Esch en eentje uit Boxtel aangehouden. Zij worden verdacht van diefstal uit een bedrijf aan de Kromakker in Esch. Het drietal had autosleutels gestolen en een navigatiesysteem. Ook werd een auto vernield.

De 36-jarige eigenaar van het bedrijf betrapte het drietal en schakelde de politie in, die de jongens heeft aangehouden en ingesloten voor verhoor. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Drietal aangehouden voor vernieling en mishandeling

Vught De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag drie mannen aangehouden voor mishandeling en vernieling. Het drietal had op de Van de Pollstraat in Vught een 18-jarige Bosschenaar mishandeld en diens 27-jarige vriendin uit Oss. Ook werd de auto van de Bosschenaar en zijn vriendin vernield. Het drietal, een 17- en 20-jarige man uit Vught en een 20-jarige Bosschenaar, is door de politie aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Drietal aangehouden voor vernieling auto

Uden De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag drie Udense jongens aangehouden (15, 16 en 17 jaar oud) voor vernieling van een auto op de Van Duerenlaan. Een 27-jarige Udenaar betrapte de jongens op heterdaad en schakelde de politie in. Die heeft de jongens vervolgens aangehouden en ingesloten voor verhoor. De auto bleek van de moeder van de 27-jarige Udenaar.

Verdachte van hennepkwekerij en -drogerij aangehouden

Veghel De politie heeft maandagmorgen een 48-jarige man uit Bakel aangehouden. Hij wordt verdacht van overtreding van de Opiumwet. De politie trof op 23 januari in een door de man gehuurd pand aan de Edisonweg in Veghel een hennepkwekerij aan. De planten lagen te drogen in een droogkamer, die ingericht was in een ruimte achter de hennepkwekerij. De politie trof in die ruimte 76 droogrekken met te drogen henneptoppen aan. In totaal werd ruim 27 kilo hennep inbeslaggenomen en alle kweekapparatuur. Essent deed aangifte van diefstal stroom. De verdachte is inverzekeringgesteld.

Man aangehouden voor mishandeling

Veghel De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 20-jarige man uit Veghel aangehouden op de Burgemeester de Kuijperlaan voor mishandeling. Hij zou daar een 18-jarige plaatsgenoot mishandeld hebben. De verdachte zou eerder die avond op de Markt een andere 18-jarige man uit Veghel mishandeld hebben. De politie heeft de verdachte aangehouden en ingesloten voor verhoor. Hij is inverzekeringgesteld. De politie onderzoekt de zaak verder.

Twee aanhoudingen op de Kruisstraat

Oss De politie heeft maandagavond een 40-jarige Ossenaar aangehouden in een horecagelegenheid aan de Kruisstraat in Oss. De verdachte was de toegang ontzegd, waarna hij de 36-jarige portier mishandelde. De portier deed hiervan aangifte bij de politie. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Later die avond werd op de Kruisstraat een 23-jarige Ossenaar aangehouden voor belediging en niet voldoen aan bevel of vordering. Tevens kreeg de Ossenaar twee verbalen voor wildplassen en het niet kunnen tonen van zijn identiteitspapieren.

Verkeersongeval met letsel

Grave Een 25-jarige man uit Bemmel is in de nacht van maandag op dinsdag gewond geraakt, nadat hij met zijn auto tegen een boom reed op de kruising Hoogeweg/ Boltsbroekweg/ Schopweg in Escharen van de gemeente Grave. De man is met een beenbreuk per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Dronken man aangehouden voor vernieling ruit

Boxmeer De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 33-jarige man uit Rijkevoort aangehouden voor vernieling. De man was onder invloed van alcohol en had op de Rembrandt van Rijnstraat in Boxmeer een ruit van een voordeur vernield. De dronken man had een verwonding aan zijn kin (vermoedelijk is hij eerder die avond gevallen) en werd hiervoor behandeld in het ziekenhuis, waarna de politie hem heeft ingesloten voor verhoor.

Man met mes en cocaïne aangehouden

Velp (NB) De politie heeft dinsdagmorgen een 24-jarige man uit Langenboom aangehouden in een motel op de Tolschestraat in Velp. De verdachte, die erg in de war was, zou de 74-jarige eigenaresse met een aardappelschilmesje bedreigd hebben. De vrouw deed hiervan aangifte bij de politie. De verdachte is vervolgens aangehouden en ingesloten voor verhoor. In de fouillering trof de politie het mes aan en een gram harddrugs, vermoedelijk cocaïne.

Meisje aangereden door carnavalswagen

Haps Een 15-jarige meisje uit Boekel is dinsdagmiddag gewond geraakt nadat zij op de Parallelstraat in Haps door een carnavalswagen werd overreden. Het meisje liep mee in de optocht en kwam op een gegeven moment te vallen, waarna een achteropkomende carnavalswagen over haar been reed. Het meisje leek op het eerste gezicht nauwelijks gewond aan haar been, maar het ambulancepersoneel heeft haar voor de zekerheid ter controle overgebracht naar het ziekenhuis in Veghel.