Dienstenbond CNV

Uitkomsten personeelsbijeenkomsten Aegon
21-02-2007

Gaan wij onderhandelen over nieuwe gedragslijnen voor Aegon? Of niet? Dat wat de centrale vraag in de personeelsbijeenkomsten van vorige week. Het antwoord dat wij kregen was: Ja, ga onderhandelen. Maar zorg dan wel voor een beter niveau en betere randvoorwaarden. Dat is een heldere en duidelijke opdracht.

Op basis van al hetgeen naar voren is gebracht tijdens de personeelsbijeenkomsten hebben wij onze inzet voor de onderhandelingen bepaald. Deze inzet is afgelopen donderdag aan uw werkgever gepresenteerd. De volledige presentatie kunt u hier vinden.

Voor dit moment nog even de belangrijkste punten op een rij:
* Zorg voor een voorfase waarin medewerkers tijdig op de hoogte worden gesteld van mogelijk verlies functie en zorg voor investeringen in die periode.

* Interne herplaatsing moet eerste doel blijven
* Duidelijke definities en procedures zodat iedereen weet waar hij recht op heeft

b.v. definities over wanneer spreek je van een gewijzigde functie en wat is een passende functie?

* Als er met een detacheerder wordt gewerkt dan moet dit wel een duidelijke meerwaarde hebben en geen negatieve (financiële) consequenties voor de medewerker

* Goede bemiddelingstermijnen

* Een marktconforme vergoeding bij uitdiensttreding
* Zorg dat niemand buiten de boot valt (doelgroepenbeleid)

Wij hebben onze inzet dus aan de werkgever toegelicht. Deze heeft veel vragen gesteld maar nog niet inhoudelijk gereageerd. Aegon gaat nu aan de gang met de informatie die wij ze hebben gegeven. Op 14 maart zullen wij vervolgens verder gaan onderhandelen over nieuwe gedragslijnen. Wij zullen u uiteraard zo snel als mogelijk informeren over de uitkomsten van dit overleg.

Wilt u reageren? Dat kan natuurlijk. U kunt dan contact opnemen met uw bestuurder, Neoletta Poelgeest. Tel: 035-6460580 of n.poelgeest@cnvdibo.nl