Politie Gelderland-Zuid

Politie onderzoekt openlijke geweldpleging

Beneden-Leeuwen, 21-02-2007 o De politie is bezig met een onderzoek naar een zaak van openlijke geweldpleging in de nacht van zaterdag op zondag op de Zandstraat in Beneden-Leeuwen. In de omgeving van een horecagelegenheid werd een 19-jarige inwoner van deze plaats door een groep van ongeveer 10 personen geschopt en geslagen. Ook twee personen die hem te hulp schoten zouden klappen hebben gehad.

Na de melding van de openlijke geweldpleging, rond 02.15 uur, gingen politieagenten erheen. Een 23-jarige inwoner van Kesteren werd als verdachte aangehouden. Hij is na verhoor op het politiebureau weer in vrijheid gesteld en zal worden gedagvaard.

Het politieonderzoek gaat verder. Naast de 19-jarige man uit Beneden-Leeuwen hebben intussen ook een 16- en 28-jarige inwoner uit deze plaats aangifte gedaan. De 28-jarige man heeft een gebroken hand aan de openlijke geweldpleging overgehouden en moest zich in het ziekenhuis laten behandelen. De politie is nog bezig met het horen van diverse getuigen. (08)