Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (21/02)

OOSTERHOUT NB, 21 februari 2007

Drie arrestaties in onderzoek naar overval woning

WAALWIJK: De politie arresteerde de 20 en 21 februari drie jongemannen die verdacht worden van een gewapende overval op een woning in Waalwijk. Sinds 26 oktober jl. onderzoekt de recherche een overval op een woning in de Max Bruchstraat in Waalwijk.
Het politie onderzoek duurde enkele maanden maar heeft nu toch geleid tot de arrestatie van drie verdachten. Het trio is afkomstig uit s-Hertogenbosch. De leeftijden van de verdachten zijn respectievelijk 17, 17 en 19 jaar oud. In overleg met de Officier van Justitie is het trio in verzekering gesteld en wordt deze week voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank Den Bosch.

Man maakt amok bij café

DONGEN: Een 35-jarige man is dinsdagavond 20 februari aangehouden nadat hij amok maakte bij een horecagelegenheid aan de Hoge Ham. De man was uit het café gezet vanwege wangedrag. Hij was daar erg kwaad over en begon op de deur te bonken. Toen hij daar geen reactie op kreeg ging hij naar huis, om even later met zijn hond terug te keren.

De verdachte zette zijn hond op tegen de eigenaar en de portier, die naar binnen vluchtten. Hij begon weer op de deur te bonken, waardoor er een ruit kapot ging. De inmiddels gewaarschuwde politie arresteerde de verdachte. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld. Zijn hond is in beslag genomen en door de politie ondergebracht in een asiel. De café-eigenaar en de portier hebben aangifte gedaan tegen de 35-jarige Dongenaar.

Agenten betrappen beschonken automobilist

WAALWIJK: In de nacht van dinsdag 19 februari op woensdag 20 februari controleerde de politie op de bestuurder van een personenauto. Dat gebeurde rond 01.50 uur op de Karl Zellerstraat. De 27-jarige bestuurder uit België had alcohol gedronken. Om die reden werd de man gearresteerd en moest hij mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 375 ug/l. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van drie uren opgelegd.

Inbraak mislukt

WAALWIJK: Op dinsdagavond 20 februari 2007, omstreeks 23.30 uur, kreeg de politie melding van een woninginbraak in de Hugo Verriesstraat. De melder hoorde glasgerinkel en zag daarna twee personen vluchten. De politie was binnen een minuut ter plaatse en zette de achtervolging in op een van de daders. De nog onbekende man vluchtte op een zwarte scooter. Hij nam tijdens zijn vlucht dermate ernstige risicos in het verkeer, dat de politie de achtervolging uit veiligheidsoverwegingen staakte. De bromfiets bleek achteraf bezien een in Waalwijk gestolen scooter te zijn.
Bij de bewuste woning bleek dat de daders een ladder gebruikt hadden die voor het grijpen lag. Met de ladder bereikten ze een kiepraam op de bovenverdieping. Door het raam te vernielen, probeerden ze de woning binnen te dringen. Ze moesten hun poging staken omdat getuigen op het glasgerinkel afkwamen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Vanuit het oogpunt van inbraakpreventie is het advies om een ladder binnen op te slaan of zodanig op te bergen dat hij niet meteen te gebruiken is. Bijvoorbeeld door de ladder aan een ketting vast te leggen.

Tien arrestaties in Oosterhoutse uitgaangsleven

OOSTERHOUT: Dinsdagavond 20 februari waarschuwde de politie een groep personen omdat zij scheldwoorden riepen naar de politie. De groep beloofde beterschap maar zette even later een lied in waarbij de politie beledigd werd. Dit leidde tot de arrestatie van vijf personen. Zij kregen alle vijf een proces-verbaal. Het gaat om:

- een 20 jarige man uit Amterdam

- een 19-jarige man uit Oosterhout

- een 21-jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel
- een 19-jarige man uit Oosterhout

- een 20-jarige man uit Oosterhout

Later in de nacht volgden de aanhoudingen van een 18-jarige Oosterhout en een 22-jarige Oosterhout. Ook zij worden verdacht van belediging van de politie en kregen een bekeuring

Kort na middernacht verstoorden drie personen de openbare orde en maakten zich schuldig aan mishandeling. Dienstdoende agenten zagen het trio op de vuist gaan en grepen in door het drietal aan te houden. Dat gebeurde in de Klappeijstraat. De verdachten zijn: een 21-jarige Oosterhouter, een 23-jarige Bredanaar en een 22-jarige Oosterhouter.

Bij de arrestaties kreeg de politie de hulp van de portiers van de Oosterhoutse horecagelegenheden. De agenten complimenteerden de portiers voor hun doortastende optreden. Zij zorgden tijdens het politieoptreden voor afscherming van het publiek en creëerden een afvoerroute, waardoor de arrestanten snel konden worden weggebracht.

Gedupeerde pakt vernieler op

RAAMSDONKSVEER: Het ster-embleem van een geparkeerde Mercedes en de grille van een Volvo werden teruggevonden in de handen van een 16-jarige jongen uit Sprang-Capelle. De knul had de autos beschadigd in de Van Den Poelstraat in Raamsdonksveer. De eigenaar van de Mercedes rekende de jongen in en droeg hem over aan de politie. In het politiebureau is de verdachte verhoord. Hij gaf toe dat hij, onder invloed van alcohol, verantwoordelijk was voor de vernielingen. Na het verhoor is de verdachte aan zijn ouders overgedragen. Het voorval gebeurde in de nacht van dinsdag 19 februari op woensdag 20 februari om 01.20 uur.

Auteur: Jeroen Steenmeijer