GTI NV

GTI Experts sluit contract met Afval Energie Bedrijf Amsterdam

Zaltbommel/Amsterdam, 16 februari 2007

GTI Experts heeft getekend voor de inspectie, het onderhoud en de revisie van 130 pomp/motorcombinaties van het Afval Energie Bedrijf in Amsterdam. GTI valt met deze overeenkomst op door de integrale benadering. De werkzaamheden gaan verder dan het onderhoud en de revisie van de pomp/motorcombinaties. Ook monitoring, beheer en een innovatieplatform maken deel uit van het contract.

Het Amsterdamse Afval Energie Bedrijf verkrijgt energie uit afval. De pomp/motorcombinaties verpompen koelwater en chemicaliën voor dit proces. Van alle pomp/motorcombinaties houdt GTI een database bij met historische informatie. Zo wordt het gedrag van de combinaties vastgelegd en gemonitord. Informatiemanagement is de sleutel voor optimaal beheer. Het Afval Energie Bedrijf heeft via een internetverbinding op elk gewenst moment inzicht in de status van haar installaties.

Voorraadbeheer
GTI voert ook het voorraadbeheer van de combinaties uit. Dit doet ze in samenwerking met het bedrijf John Crane, dat tevens de specifieke kennis op het gebied van mechanical seals inbrengt (pakking tussen de pomp en het leidingwerk).

Innovatieplatform
Om te komen tot innovaties binnen dit contract heeft GTI een innovatieplatform opgericht. Hierin hebben ook John Crane en het Afval Energie Bedrijf zitting. Vanuit dat orgaan zoekt GTI naar verbetering van de techniek, het toegepast onderhoud, de samenwerking met het Afval Energie Bedrijf en het gebruik van de pompen.

GTI richt zich op de technische dienstverlening en ontwikkelt integrale oplossingen: van ontwerp tot en met realisatie, onderhoud en beheer in alle voorkomende disciplines. Met de ondernemingen Axima, Elyo, ENDEL, INEO, Tractebel Engineering en Fabricom GTI maakt GTI deel uit van SUEZ Energy Services.

SUEZ Energy Services, Europees leider op het gebied van installaties en technische dienstverlening, ontwikkelt voor opdrachtgevers in de industrie, utiliteit en infratechniek waardevolle oplossingen met betrekking tot ontwerp, realisatie en onderhoud van technische installaties evenals oplossingen voor energiebeheer en langdurig multidisciplinair beheer. SUEZ Energy Services telt 66.000 medewerkers en realiseerde in 2006 een omzet van 10,7 miljard euro. SUEZ Energy Services is een van de vier bedrijfsonderdelen van de beursgenoteerde, internationale industriële groep SUEZ.