Dienstenbond CNV

Verhuizing Logistic Center Woudsend
21-02-2007

CNV Dienstenbond heeft zich verdiept in de achtergronden van de verhuisplannen van het magazijn naar Amersfoort en de werkgever opgeroepen de verhuizing uit te stellen. Verder zijn de teksten van het Sociaal Plan bijna gereed en kan er getekend worden.

Woudsend
Fortis is van plan het logistic center Woudsend naar Amersfoort te verplaatsen en de archiefactiviteiten naar Ridderkerk. Voor 14 medewerkers kan het betekenen dat zij hun werk verliezen als zij niet in staat zijn hun werk te volgen. CNV Dienstenbond heeft op 19 januari een bijeenkomst gehouden met de betrokkenen en heeft op 15 februari een gesprek gehad met de directie van Fortis Facility management.

Waar het nu om draait is dat de werkgever jaarlijks tonnen denkt te besparen door de magazijn- en archief werkzaamheden voortaan in Amersfoort (resp. Ridderkerk) te gaan uitvoeren. Het huidige magazijn in Amersfoort biedt namelijk genoeg ruimte. Over een paar jaar komt er echter een nieuw centraal logistiek centrum in het midden van het land. De vraag die CNV Dienstenbond aan de werkgever heeft voorgelegd is de volgende: hoe snel komt dat nieuwe centrum? Komt dat er pas in 2011 dan is de kostenbesparing volgens de werkgever aanzienlijk. Maar komt dit nieuwe centrum er al in 2009 dan is de besparing die het oplevert om eerst naar Amersfoort te verhuizen volgens CNV Dienstenbond zeer beperkt en weegt dat zeker niet op tegen het sociale ongemak van een dubbele verhuizing. Bovendien wordt onvoldoende rekening gehouden met de kosten van het Sociaal Plan als medewerkers niet mee kunnen verhuizen naar Amersfoort.

Het woord is nu eerst aan de ondernemingsraad die zich op 27 februari over de adviesaanvraag zal buigen. CNV Dienstenbond heeft de directie en OR opgeroepen om heel goed te kijken naar de planning van het nieuwe centrum en de eventuele afvloeiingskosten van personeel ook mee te nemen in hun overweging.

Sociaal Plan
Een overgrote meerderheid van de leden is akkoord gegaan met het nieuwe Sociaal Plan. Een aantal leden heeft door een interne fout geen stembiljet gekregen. Onze excuses daarvoor. Omdat echter een meerderheid wel heeft kunnen stemmen en unaniem voor het plan stemde hebben wij besloten om de stemronde niet opnieuw te houden (meer dan 50% is immers voor). Natuurlijk kunnen de leden die opmerkingen of vragen hebben over het Sociaal Plan deze altijd bij hun bestuurder Bernard Jan de Groot kwijt. De teksten van het SP zijn bijna rond en dat betekent dat er binnenkort getekend kan gaan worden. Het SP treedt dan met terugwerkende kracht vanaf 1-1-2007 in werking.

Wij houden u op de hoogte van alle ontwikkelingen. Voor vragen of opmerkingen over deze maling kunt u contact opnemen met bestuurder Bernard Jan de Groot, 010-2651111 of e-mail B.deGroot@cnvdibo.nl