Gemeente Heerenveen

Onderhoud openbare verlichting

Op dit moment voert Dynamicom in opdracht van de gemeente Heerenveen en de Provincie Fryslân, onderhoud uit aan de openbare verlichting langs de Schoterlandseweg.

Een groot aantal lichtmasten langs het traject Schoterlandseweg te Oudeschoot, Mildam, Katlijk, Nieuwehorne en Hoornsterzwaag moet vanwege de hoge leeftijd en slechte staat, worden vervangen. De Provincie Fryslân is wegbeheerder, maar van de verlichting langs deze weg is zowel de provincie als de gemeente eigenaar. Daarom is in samenwerking met de Provincie Fryslân, een onderhoudsplan uitgewerkt waarin de volgende acties worden uitgevoerd: + Ongeveer 40 lichtmasten zullen worden vervangen. + Van 50 lichtmasten zal alleen het armatuur boven in de mast worden vervangen.
+ 12 lichtmasten zullen worden verwijderd en niet worden vervangen.
Omdat de Schoterlandseweg hoofdzakelijk een verkeersfunctie heeft en omdat er op veel locaties concentraties van woningen zijn, worden de meeste lichtmasten vervangen en/of voorzien van een nieuw armatuur.
Er zullen in totaal ongeveer 12 stuks lichtmasten verdwijnen waar geen of weinig woningen staan. In aansluiting op het beleidsplan openbare verlichting van de gemeente, maar ook dat van de provincie, is het passend in het buitengebied van de gemeente zo beperkt mogelijk openbare verlichting toe te passen. Het komt uiteindelijk ten goede aan het milieu omdat de neveneffecten niet zullen optreden (lichtvervuiling, verstoring flora en fauna en energieverbruik).

Als u vragen heeft over het op dit moment in uitvoering zijnde onderhoudsplan, dan kunt u contact opnemen met de heer R.Oenema van de gemeente Heerenveen telefoonnummer 0513-617694.