Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Jongen beroofd onder bedreiging van vuurwapen

Naarden, 21-02-2007 o Een 16-jarige jongen uit Bussum is onder bedreiging van een vuurwapen op dinsdagavond 20 februari om 20.15 uur op de Thorbeckelaan in Naarden beroofd.

De jongen achter op de scooter stapte af, liep naar de Bussummer toe en vroeg hem hoe laat het was.
Nadat hij hierop antwoord had gegeven werd de Bussummer opgedragen zijn waardevolle spullen af te staan en werd een vuurwapen tegen zijn hoofd gezet. Nadat de jongen zijn portemonnee en mobiele telefoon had afgegeven, is hij met zijn fiets verder gelopen. De scooter is in onbekende richting weggereden.

De scooter waar de dader achterop zat, is een Yamaha Aerox met een rode voorkant en een witte achterkant.

Signalement van de dader: is ongeveer 17 jaar, heeft zwart haar tot in zijn nek, heeft een snor, is ongeveer 1.90m lang, heeft een licht getinte huid. De jongen droeg een zwart petje (en dus geen helm), een zwarte leren jas met lichtbruine bontkraag, een spijkerbroek en zwarte gympen.

Signalement van de bestuurder van de scooter: ongeveer 17 jaar oud, heeft een licht getinte huid, droeg een zwarte helm en zwarte kleding.

De politie Gooi en Vechtstreek is op zoek naar getuigen van dit voorval of personen die meer weten te vertellen. Zij kunnen contact opnemen via het telefoonnummer 0900 88 44. Wie anoniem wil reageren kan bellen met MeldMisdaadAnoniem via het telefoonnummer 0800 70 00