Persberichten Eemland zuid, 10.30 uur

Utrecht, 21-02-2007

Brandstichters horecagelegenheid Lage Boog aangehouden

AMERSFOORT - Op 12 en 13 februari jl. vonden de aanhoudingen plaats van drie Amersfoorters in de leeftijd van 19 en 20 jaar. Ze worden ervan verdacht verantwoordelijk te zijn voor de brand aan de horecagelegenheid aan de Lage Boog in Amersfoort op zondag 26 november 2006.

Technisch sporenonderzoek en buurtonderzoek hebben geleid tot de aanhouding van deze verdachten. Twee van de drie verdachten hebben inmiddels bekend betrokken te zijn geweest bij de brandstichting. De politie heeft de zaak in onderzoek en heeft nog geen definitief uitsluitsel over de toedracht van de brand.

In de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 november vorig jaar kreeg de politie omstreeks 04.40 uur een melding dat er een ruit was ingegooid bij het pand. Toen de agenten arriveerden, zagen zij dat er uit een raam rook naar buiten kwam. Bij nader onderzoek zagen zij dat de hele zaak vol rook stond.

De bewoners van bovengelegen woningen werden gewekt. Zij moesten hun woningen verlaten en werden opgevangen in een nabijgelegen gebouw. Na een half uur gaf de brandweer het sein brand meester en konden de bewoners terug naar huis.

De drie verdachten zijn inmiddels voorgeleid bij de rechter-commissaris en zitten in voorlopige hechtenis.

Speeltoestel in brand

WOUDENBERG- Op dinsdagmiddag werd een speeltoestel in brand gestoken. Omstreeks 16.45 uur kreeg de politie de melding dat een speeltoestel in de brand was gestoken aan de Frans Halslaan. Agenten gingen ter plaatse en troffen een zwart geblakerd toestel aan. Helaas waren de daders al vertrokken. De politie heeft de zaak onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid; 0900-8844.

Foute trouwringen

AMERSFOORT- Op woensdagavond werd een man aangehouden met gestolen trouwringen op zak. De man werd omstreeks 23.30 uur in zijn auto gecontroleerd op de Van Randwijcklaan. De bestuurder werd naar zijn papieren gevraagd en toen hij zijn dashboardkastje open maakte viel hier een zakje met ringen uit. De man had hier een wazig verhaal over en onderzoek wees uit dat het hier ging om 17 trouwringen. De 22-jarige man uit Amersfoort werd direct aangehouden en ingesloten voor verhoor.