Rechtbank 's-Gravenhage

Pro forma-zitting in strafzaak tegen Johan S. op 21 februari 2007

's-Gravenhage, 15 februari 2007 - Op woensdag 21 februari 2007 houdt de rechtbank âs-Gravenhage de eerste zitting in de strafzaak tegen de 25-jarige Johan S. die verdacht wordt van een aantal verkrachtingen en een poging tot verkrachting.
Het is een pro forma-zitting. Dit betekent dat de zaak nog niet inhoudelijk wordt behandeld.

De zitting wordt gehouden in het Paleis van Justitie in Den Haag, Prins Clauslaan 60.
Aanvang 16.15 uur.

Openbare zitting
De pro forma-zitting is openbaar. Publiek en pers dienen er echter rekening mee te houden dat het aantal plaatsen in de zittingszaal en op de publieke tribune beperkt is.

Slachtoffers
Naar verwachting zullen slachtoffers in deze zaak bij de zitting aanwezig zijn. Zij hebben te kennen gegeven dat zij de pers voor, tijdens en na de zitting niet te woord willen staan. De rechtbank verzoekt de pers uitdrukkelijk dit te respecteren.

Toegang pers
Journalisten die de zitting willen bijwonen, worden alleen op vertoon van een perskaart toegelaten tot de zittingszaal. Wie geen perskaart kan tonen, dient op de publieke tribune plaats te nemen.

Aanmelding audio-visuele media
Er mogen uitsluitend opnamen worden gemaakt van de opkomst van de rechtbank en de voordracht van de tenlastelegging door de officier van justitie, aan het begin van de zitting. Na de voordracht van de tenlastelegging dienen de cameramensen het Paleis van Justitie met de cameraâs te verlaten.

Audio-visuele media dienen zich uiterlijk dinsdag 20 februari 2007 om 12.00 uur aan te melden bij de afdeling voorlichting van de rechtbank âs-Gravenhage, tel. 070 381 1943 / 1732.

Voor nadere informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met de afdeling voorlichting van de rechtbank âs-Gravenhage, tel. (070) 381 1943.


Bron: Rechtbank 's-Gravenhage Datum actualiteit: 15 februari 2007