Gemeente Amsterdam



Voetbaltraject Give and Gain beste van Noord Holland

30 januari 2007
-
Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer

Het voetbaltraject Give and Gain van stadsdeel Oost/Watergraafsmeer is uitgeroepen tot beste project van Noord-Holland. Het project zal op 21 februari 2007 de provincie vertegenwoordigen bij de finale van de Richard Krajicek Foundation Award 2006.

Antoinette Tanja, belast met portefeuille Sport, is erg blij met de prijs: `Ik ben trots op wat we met Give and Gain bereiken. Het is fantastisch om te zien dat kinderen die neigen af te glijden naar criminaliteit door het spel en de persoonlijke aanpak zich socialer gedragen en zelfs ontwikkelen tot teamplayer.'

Sportende kinderen - fotograaf Kees Hoogeveen Betrokken ouders en respect

In het traject Give and Gain staan sociale vaardigheden centraal. Kinderen leren naast voetballen, ook sociaal met elkaar omgaan. Respect voor elkaar, de tegenstander en de scheidsrechter is belangrijk. Een bijzonder aspect van het traject is dat ouders nauw betrokken zijn bij de sportieve activiteiten van hun kinderen. Bovendien worden, door de onderlinge contacten, de sociale structuren van de buurt verstevigd.

Enthousiaste reacties

De KNVB en de Stichting Meer dan Voetbal zijn enthousiast over de aanpak. Zij zullen dan ook de uitbouw van het traject van 2007 tot en met 2009 inhoudelijk en financieel ondersteunen. De bedoeling is dat het project Give and Gain overdraagbaar wordt naar andere locaties en steden.
Reageer