Politie Midden- en West Brabant

Heli opnieuw ingezet bij laatste zoektocht

HUIJBERGEN, 20 februari 2007

Heli opnieuw ingezet bij laatste zoektocht

HUIJBERGEN: De politie Midden en West Brabant heeft dinsdagavond nog een laatste keer met een helikopter boven de bossen bij Huijbergen gevlogen om te zoeken naar een vrouw en kind die daar vrijdagavond waren gesignaleerd. De heli maakte gebruik van speciale cameras die warmte kunnen detecteren. Het tweetal is niet gevonden. De politie staakt nu de zoektocht.

De politie maakt zich nog steeds zorgen over het welbevinden van de vrouw en het meisje. De afgelopen dagen is daarom veel tijd geïnvesteerd in het natrekken van tips en meldingen die vanuit de bevolking via 0900 - 8844 zijn binnengekomen. Hoewel de gouden tip er niet tussen zit, is de politie toch tevreden over de reacties. De tips bestonden uit informatie van mensen die dachten dat ze de vrouw ergens hadden gezien of mogelijk kenden. Enkele tips hadden betrekking op het bos waar de vrouw als laatste gezien zou zijn. Maar in de meeste gevallen was de vrouw elders waargenomen, bij bijvoorbeeld een tankstation, bushalte of cafetaria.

Uitsluitsel
De politie houdt er dan ook rekening mee dat de vrouw en het kind niet meer in het bos zijn. Meerdere scenarios zijn mogelijk. Om het zekere voor het onzekere te nemen vloog de politie nog een keer met een helikopter over de bossen. Hiermee wil de politie duidelijkheid hebben over deze eventuele verblijfplaats

Uitgebreid onderzoek
Dit was de tweede keer dat de helikopter werd ingezet. Zaterdag is ook al boven het gebied gevlogen.Toen zijn in het bos ook speciaal getrainde honden ingezet. Zondag en maandag heeft de politie gezocht bij onder andere campings, verlaten panden, cafetarias en motels in de omgeving. Daar heeft de politie actief navraag gedaan of de twee waren gezien en de signalementen verspreid.

Staken zoektocht
De politie staakt nu de zoektocht. Ze gaat ervan uit dat de vrouw inmiddels is vertrokken. Uiteraard zullen politiemensen wel nog uitkijken naar de twee personen, maar uitgebreide zoekacties worden niet meer uitgevoerd.

Auteur: Manfredi Mauro