Politie Friesland

Politieberichten van dinsdag 20 februari

Fryslân, 20-02-2007 * Politieberichten van maandag 19 februari 13.00 uur t/m dinsdag 20 februari 07.00 uur.

Leeuwarden: onderwerpen uitzending Plysjepost
Dinsdag 20 februari wordt in het opsporingsprogramma Plysjepost weer de hulp van het Friese kijkerspubliek gevraagd bij het oplossen van een aantal zaken. Plysjepost geeft de details. Daaronder meer aandacht voor een groot aantal auto-inbraken in de Zuidwesthoek van Fryslân, een aanranding van een 14-jarig meisje in de wijk de Drait in Drachten op dinsdag 28 januari en beelden van een winkeldief die op woensdag 20 december gereedschap wegnam bij de Formido in Heerenveen. Plysjepost is dinsdagavond op Omrop Fryslân te zien om 18.45 uur en wordt om 20.45 uur en 22.45 uur herhaald. Het programma wordt gemaakt door Omrop Fryslân in samenwerking met de politie Fryslân en het Openbaar Ministerie.

Leeuwarden: politie zoekt getuigen van diefstal stroomkabels De politie zoekt getuigen van de diefstal van 30 rollen met stroomkabels. De kabels werden zaterdagmiddag tussen 14.00 uur en 16.00 uur weggenomen achter woningen aan de Robinsonstraat. Deze woningen worden op dit moment gerenoveerd door een bouwbedrijf. Een 36-jarige inwoner van Surhuizum heeft namens het bouwbedrijf aangifte gedaan. De politie komt graag in contact met getuigen van deze diefstal. Zij kunnen zich melden bij de politie via 0900 - 8844.

Franeker: automobilist aangehouden voor bezit wapens
De politie heeft maandagochtend op de Schilbanken een 22-jarige automobilist uit Franeker aangehouden op verdenking van het bezit wapens. Agenten zagen dat de bestuurder geen gordel droeg. Hij kreeg een stopteken, waarna de man werd gecontroleerd. In het dashboardkastje zag een agent pepperspray liggen. Hierop werd besloten om de auto te doorzoeken. Hierbij werden nog een wapenstok en een pakket vuurwerk gevonden. De Franeker werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor en een proces-verbaal mocht hij het bureau verlaten. De wapens werden in beslag genomen.

Leeuwarden: inbraak in woning
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Fedde Schurerwei. Maandagochtend kwam men binnen na het forceren van een deur. Uit de woning werden onder andere een navigatiesysteem, een aantal flessen wijn en een mobiele telefoon weggenomen. De 39-jarige bewoner deed aangifte.

Sneek: politie zoekt getuigen van aanrijding
De politie zoekt getuigen van een aanrijding. Maandagmiddag omstreeks 17.00 uur fietste een 10-jarige jongen uit Sneek over de Jachthavenstraat in de richting van de voetbalclub LSC. Net op het moment dat de fietser op de kruising met Meidoornstraat linksaf wilde slaan, werd hij van achteren aangereden door een automobilist. De jongen kwam ten val en liep letsel op aan zijn heup. De bestuurder stapte uit en werd kwaad omdat zijn auto was beschadigd. De man stapte vervolgens weer in zijn auto, vermoedelijk een Renault, en reed door zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. De jongen heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen. De politie komt graag in contact met de bestuurder of met getuigen van deze aanrijding. Zij kunnen zich melden bij de politie via 0900 - 8844.

Zurich N31: snelheidscontrole
De politie heeft maandagavond op de N31 een snelheidscontrole gehouden. Vier automobilisten passeerden de controlere met de lasergun met een te hoge snelheid. Zij reden respectievelijk 118, 108 en 100 kilometer per uur. Een Duitse automobilist passeerde de controle met 120 kilometer per uur. Na overleg met de officier van justitie werd besloten om de man een bekeuring te geven van 392 euro. De bekeuring heeft de man gelijk betaald.

Sint Annaparochie: inbraak in school
De politie onderzoekt een inbraak in een school aan de Hartman Sannesstraat. Dinsdagochtend vroeg kwam men binnen door het maken van een gat in het dak. Uit een lokaal werden een aantal laptops weggenomen. Namens de school deed een 47-jarige inwoner van Burgum aangifte. De technische recherche van de politie Fryslân stelt een nader onderzoek in.