Aedes

aedesnet.nl

Nieuws

NRP 2007: genomineerde projecten bekend

20 februari 2007

De genomineerde projecten voor de Nationale Renovatie Prijs 2007 zijn op 7 februari jl. op de Bouwbeurs in Utrechtse Jaarbeurs bekend gemaakt. Deze prijs wordt om de twee jaar toegekend aan de meest succesvolle en spraakmakende renovatieprojecten van die periode. De prijswinnaars worden op 9 mei 2007 bekend gemaakt tijdens de vakbeurs Renovatie en Onderhoud in de Brabanthallen in Den Bosch.

De prijs wordt uitgereikt in de drie categorieën Woningbouw Renovatie, Woningbouw Herbestemming en Utiliteitsbouw. De genomineerde projecten in de categorie Renovatie zijn: Waal en Jeker te Enschede, De Leeuw van Vlaanderen te Amsterdam en de Prof. Tulpstraat te Amsterdam. In de categorie Herbestemming zijn Zwaardemaker in Zaanstad en De Grote Enk te Arnhem genomineerd.

Delta Forte - dochteronderneming van Woningstichting Rochedale en de Algemene Woningbouw Vereniging uit Amsterdam - is betrokken bij de twee projecten Zwaardemaker en Leeuw van Vlaanderen. Laatstgenoemde is een project in opdracht van Far West.

In de categorie Utiliteitsbouw is Het Sieraad in Amsterdam genomineerd, eigendom van de Amsterdamse woningcorporatie Ymere. Na oplevering van het project biedt Het Sieraard onderdak aan het ROC, een dansacademie en commercie.


Zie ook


* www.nationalerenovatieprijs.nl


* Bouw en investeren