Bartiméus


audio ondersteuning bij Bartiméus Sonneheerdt

Stemcomputer met audio ondersteuning bij Bartiméus Sonneheerdt

Tijdens de Provinciale Statenverkiezingen op 7 maart is Bartiméus Sonneheerdt in Doorn een officieel stembureau. Op dit stembureau is een stemcomputer mét audio ondersteuning aanwezig. Deze stemcomputer stelt kiezers met een visuele of leeshandicap in staat om met behulp van spraakondersteuning zelfstandig een stem uit te brengen. Bartiméus Sonneheerdt streeft hiermee naar een volwaardige deelname van mensen met een beperking aan de maatschappij.

Wanneer je slechtziend of blind bent, is het uitbrengen van een stem tijdens de verkiezingen niet vanzelfsprekend. Op kieslijsten en stemcomputers zijn de lettertjes vaak zo klein dat mensen met een visuele beperking afhankelijk zijn van een behulpzame begeleider, familielid of stembureauhouder. Op initiatief van Bartiméus Sonneheerdt en het Platform Mensen met een Functiebeperking (PMF) heeft de gemeente Utrechtse Heuvelrug een stemcomputer met audio ondersteuning aangekocht. Door middel van een koptelefoon is deze stemcomputer met spraakondersteuning beveiligd tegen meeluisteren. Ook zijn er op het stembureau van Bartiméus Sonneheerdt braille kieslijsten en kieslijsten in een groot lettertype aanwezig.

Voor iedereen uit de provincie Utrecht
Het officiële stembureau bij Bartiméus Sonneheerdt, aan de Oude Arnhemsebovenweg 3 in Doorn, is op 7 maart geopend van 14.00 tot 20.00 uur. Alle inwoners uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug kunnen met hun stempas een stem uitbrengen op het stembureau van Bartiméus Sonneheerdt. Dit is tevens mogelijk voor inwoners van de provincie Utrecht, mits de stempas op het Gemeentehuis van de woonplaats is omgezet in een kiezerspas. Dit is mogelijk tot maandag 2 maart 12.00 uur.

Ook in Utrecht
Ook op het kantoor Burgerzaken aan de Arthur van Schendelstraat in Utrecht is het mogelijk om een stem uit te brengen door middel van een stemcomputer met audio ondersteuning. Inwoners van de provincie Utrecht die niet zijn opgeroepen om te stemmen op het kantoor Burgerzaken aan de Arthur van Schendelstraat kunnen op dit stembureau alleen terecht met een kiezerspas. Het omzetten van een stempas naar een kiezerspas kan tot uiterlijk 2 maart op het Gemeentehuis van de woonplaats.

Graag wordt op iedereen een beroep gedaan om kiezers met een visuele of leeshandicap te informeren over de mogelijkheid tot het stemmen bij het stembureau van Bartiméus Sonneheerdt. Voor informatie kunt u contact opnemen Bartiméus Sonneheerdt op nummer (030) 698 23 69. Voor meer informatie over de gemeente Utrechtse Heuvelrug kunt u contact opnemen met de afdeling Burgerzaken, telefoon (0343) 56 56 60, 56 60 72 of 56 56 73.