Gemeente Ede

nummer 23 / Ede, 20 februari 2007

Stimuleringsregeling heeft succes

Doelenstraat wordt gezellige winkelstraat

De inspanningen van de gemeente Ede om van de Doelenstraat een gezellige winkelstraat te maken, beginnen hun vruchten af te werpen. Van de 14 panden die in principe voor de stimuleringsregeling in aanmerking komen, zijn er inmiddels 6 verhuurd aan ondernemers die daar een zaak gaan beginnen. Voor drie andere panden is nagenoeg overeenstemming bereikt met een huurder die er een zaak wil beginnen. Voor de resterende vijf panden wordt nog een huurder gezocht.

De Stimuleringsregeling Ede Centrum stamt uit 2005. Doel van de regeling was pandeigenaren in de Doelenstraat te stimuleren nieuwbouw te plegen dan wel hun pand te renoveren of een aantrekkelijker uiterlijk te geven. Huurders die zich vervolgens als startende ondernemers in deze panden vestigen, komen in aanmerking voor een bijdrage die op kan lopen tot 25.000.

In het kader van de Stimuleringsregeling is ook aandacht besteed aan het verfraaien van de openbare ruimte.

De 800.000 die de gemeenteraad voor de Stimuleringsregeling uitgetrokken heeft, zal in 2007 volledig benut worden. Daarmee is de Stimuleringsregeling een uiterst succesvol instrument gebleken.
---