Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Visie dS+V over Motorstraat nu snel op politieke agendas

Er komt op korte termijn meer duidelijkheid over de geplande hoogbouw aan de Motorstraat (Vreewijk).

Participatietraject
Dagelijks bestuurder Robbert Baruch vertelde 6 februari in de commissie Vreewijk-Katendrecht dat de visie van de dienst Stedebouw + Volkshuisvesting 20 februari wordt besproken door het dagelijks bestuur van de deelgemeente. Dezelfde dag komt het stuk vrij voor het participatietraject, verzekerde hij. Op 15 maart kan dit punt op de agenda van een extra vergadering van uw commissie, en 22 maart is de behandeling gepland in de deelgemeenteraad.

Toon moet anders
Hoewel hij erkende dat iedere bewoner binnen een redelijke tijd antwoord moet krijgen op vragen, maakte Baruch bezwaar tegen de toon van inspreker Den Hertigh van het actiecomité Poort van Zuid 1994. We hebben als deelgemeente een specifieke rol in het participatietraject. Maar het moet mij van het hart dat de toon wel zakelijk moet blijven. Ik heb de indruk dat de door u herhaalde uitspraak van mijn collega René Kronenberg dat het maar een torentje is krachtig uit zn verband is gehaald.

Gebrek aan informatievoorziening
Den Hertigh had aangevoerd dat de verontruste bewoners nog steeds tal van vragen hebben over de gevolgen van de hoogbouw voor bijvoorbeeld wind tussen de gebouwen, het milieu (fijnstof) en het verkeer. Wat ons steekt is het gebrek aan informatievoorziening door het dagelijks bestuur. Participatie is meer dan het organiseren van een inloopavond. We willen antwoord op onze vragen.

Schuiven
Jo de Haan (PvdA) zei begrip te hebben voor de emotionele uitlatingen, maar zag naast bedreigingen ook kansen. Ik stel voor het dagelijks bestuur te vragen wat de uitgangspunten zijn vanuit de deelgemeente Feijenoord bij het realiseren van het plan Motorstraat. De Haan suggereerde dat bij het verdelen van banen voor de bouw werkzoekende Vreewijkers voorrang krijgen. Verder zei hij te hebben gehoord dat dS+V aan het schuiven is, waardoor de bewoners misschien op hun wenken worden bediend.

Informatie
Voor meer informatie kunt u bellen met de griffie van de deelgemeente Feijenoord, via telefoonnummer (010) 291 63 56.

(foto: Poort van Zuid.)