Gemeente Coevorden

Publieksenquete over ontwerpen nieuw huis van de bevolking

Alle inwoners van de gemeente Coevorden krijgen in mei de mogelijkheid om zich uit te spreken over de ontwerpen van het `huis van de bevolking' aan de Markt in Coevorden. Na een intensieve voorlichtingscampagne over de diverse ontwerpen vindt een grote publieksenquête plaats onder alle inwoners van 18 jaar en ouder.

De 5 combinaties van architecten en bouwers, die uit de preselectiefase van de Europese aanbesteding zijn gekomen, zijn uitgenodigd om offertes en ontwerpen te maken. Eind vorige week hebben de 5 combinaties alle selectiedocumentatie met de eisen en wensen voor de nieuwbouw ontvangen. De officiële aanbiedingen, met ontwerpen en offertes voor het `huis van de bevolking', moeten uiteindelijk medio april worden aangeleverd.

Deskundigen

De eerste beoordeling van de aanbiedingen vindt plaats door twee werkgroepen met deskundigen. Deze werkgroepen beoordelen of de offertes en de ontwerpen binnen de gestelde randvoorwaarden blijven van de stedenbouw, architectuur, financiële haalbaarheid en de duurzaamheid van de ontwerpen. Deze deskundigen brengen vervolgens een advies uit aan het college. Het college bepaalt uiteindelijk welke architecten en bouwers -minimaal drie van de vijf - de gelegenheid krijgen om hun aanbieding en ontwerpen te presenteren aan het publiek.

Deze ontwerpen zullen in mei gepresenteerd worden. Na een intensieve voorlichtingscampagne brengen alle inwoners van 18 jaar en ouder via een publieksenquête hun persoonlijk advies over de ontwerpen van het huis van de bevolking uit. De leden van de gemeenteraad komen ook met een advies aan het college over de ontwerpen. Daarnaast wordt de Klankbordgroep Centrum Coevorden gevraagd om een advies over de ontwerpen. Verder wordt aan alle werknemers en leden van de ondernemingsraad van de gemeente om een advies gevraagd. Alle adviezen worden uiteindelijk medio juni van dit jaar gewogen door het college van burgemeester en wethouders.

De oplevering van het huis van de bevolking aan de Markt in Coevorden zal naar verwachting in augustus 2009 zijn.