Ingezonden persbericht


Rotterdam, 20 februari 2007

PERSBERICHT

Eerste virtuele beleggingsadviseur bij Younique van Robeco

Een virtuele adviseur wijst beleggers de weg naar hun persoonlijke vermogensplan. Deze vorm van ondersteuning is volgens Robeco Direct hét model dat veel navolging zal krijgen. Beleggers komen via de website www.robecodirect.nl binnen bij de vernieuwde Profiler, een speciale adviestool. Binnen tien minuten krijgt de klant een compleet op maat gemaakt vermogensplan.

Klanten doen steeds meer aan 'selfservice', maar missen vaak nog de 'human touch'. Volgens onderzoek van Forrester Research oriënteert 80 procent zich via Internet voor financiële producten. En dit heeft gevolgen voor de gewenste ondersteuning bij deze oriëntatie. Leni Boeren, directielid van Robeco en verantwoordelijk voor de adviesdienst Younique: 'De oplossing ligt bij de begeleiding met een persoonlijk element. In de toekomst zullen we steeds meer naar dit soort dienstverlening gaan. Internet zorgt ervoor dat klanten andere eisen hebben, maar ook dat wij steeds meer mogelijkheden krijgen in onze dienstverlening.' De online adviseur van Robeco Direct biedt de belegger uitleg bij verschillende scenario's waarbij de belegger door het gehele proces wordt geleid.

'In het dagelijkse leven ben ik beleggingsadviseur van vlees en bloed, maar ik ben nu ook virtueel voor beleggers beschikbaar', aldus Anne Zuidema, die nu ook op de Younique website te vinden is. De belegger kan gemakkelijk zijn eigen pad kiezen en kiest ook zelf het moment dat hij meer advies en ondersteuning wil ontvangen. Of juist helemaal geen begeleiding wenst. Door voorbeeldsituaties weer te geven, helpt Anne Zuidema inzicht te krijgen in het vermogensplan om deze zo goed mogelijk te doorlopen. Via het aanpassen aan de eigen situatie wordt een persoonlijke dienst samengesteld die past bij de uitgangspunten van de individuele belegger. Er zijn honderden verschillende uitkomsten van dienstverlening mogelijk. Hierdoor krijgt de belegger geen standaard modelportefeuille aangeboden, maar wordt er maatwerk gecreëerd.

Over Robeco
Robeco biedt producten en diensten aan op het gebied van discretionair vermogensbeheer en heeft een compleet aanbod van beleggingsfondsen voor een groot aantal institutionele en particuliere cliënten wereldwijd. Het productaanbod van Robeco omvat vastrentende en aandelenbeleggingen, evenals gemengde portefeuilles, geldmarktfondsen en alternatieve beleggingen.

De fondsen voor de particuliere markt worden zowel direct door Robeco als door andere financiële instellingen verspreid. Een aantal beleggingsfondsen, inclusief het vlaggenschip Robeco N.V., is genoteerd aan grote Europese aandelenbeurzen zoals die van Amsterdam, Parijs, Frankfurt en Londen.

Robeco bedient haar klanten niet alleen vanuit haar hoofdkantoor in Rotterdam, maar heeft in Europa ook kantoren in België, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Zwitserland. In de Verenigde Staten heeft Robeco kantoren in New York, Chicago en San Francisco (Weiss, Peck & Greer), Boston (Boston Partners), White Plains (Sage Capital Management) en Toledo (Harbor Capital Advisors). Daarnaast is er een kantoor in Bahrein en in Japan.

Robeco is het volledig zelfstandig opererende centrum voor vermogensbeheer binnen de Rabobank Groep. De combinatie van de hoogste kredietwaardigheidsbeoordeling volgens de belangrijkste internationale rating agencies en de hoogste 'Sustainability Cluster Score' binnen de bancaire sector geeft aan dat de Rabobank haar beleggers, leden, klanten en werknemers sinds lange tijd grote toegevoegde waarde levert.

Robeco Direct is het Nederlandse directe verkoopkanaal van de Robeco groep. Robeco Direct biedt haar 500.000 klanten een grote diversiteit van producten en diensten op het gebied van vermogensvorming aan. Voor meer informatie zie www.robecodirect.nl

Caroline Wroblewski, Corporate Communications Robeco Kantoor: 010 - 224 20 29
Mobiel: 0620 - 681 596
E-mail: c.n.wroblewski@robeco.nl