Politie Noord-Holland-Noord

Politie zoekt getuigen van geweldpleging op vrijdag 2 februari

Vier mannen aangehouden wegens geweldpleging

Noord-Scharwoude, 20-02-2007 o Op zaterdagavond 3 februari is een aantal mensen op de Dorpsstraat en op de Voorburggracht bekogeld met eieren vanuit een auto. Dit gebeurde tussen ongeveer 22.00 en 23.00 uur De slachtoffers liepen schade op aan hun kleding en een aantal mensen raakte ook gewond. Een 13-jarige meisje uit Heerhugowaard liep een verwonding op aan haar been en 36-jarige man uit dezelfde woonplaats had veel schade en een pijnlijke elleboog.

De verdachten van deze geweldpleging zijn onlangs aangehouden. Het gaat om een 19-jarige man uit Sint Pancras, een 18-jarige man uit Dirkshorn, een 18-jarige man uit Tuitjenhorn en een 17-jarige jongen uit Dirkshorn. De vier reden die avond met een auto rond en gooiden eieren naar willekeurige slachtoffers.

Ook op vrijdagavond 2 februari is een man bekogeld met eieren. Het slachtoffer, 20 jaar oud uit Sint Pancras, liep daarbij een ernstige verwonding op aan zijn oog. De politie is nog op zoek naar meer informatie over deze geweldpleging. De man fietste rond 22.15 uur over de Benedenweg toen hij werd bekogeld met de eieren. De politie is op zoek naar mensen die hiervan getuigen zijn geweest of mensen die meer informatie hebben over de verdachten. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Langedijk, tel: 0900 - 8844.

Laatst gewijzigd 20-02-2007 13:13 | © Politie Noord-Holland Noord |