Gemeente Zaanstad

13-02-2007

Gezondheid en voeding vormen een belangrijk thema binnen de voedingsmiddelenindustrie. Iedere MKB-er denkt na over de kansen die deze thema's bieden voor zijn bedrijf. Waar liggen de kansen en waar de belemmeringen? Welke trends spelen op de consumentenmarkt en hoe gaan de andere bedrijven daarmee om?

Zaanstreek First in food en Syntens organiseren voor het MKB op 15 februari daarom een bijeenkomst over `Gezonde voedingsmiddelen, kansen en uitdagingen' om meer inzicht in deze materie te verschaffen. Ahold, TNO Kwaliteit van Leven, Innovaction en Koppert Cress komen hun visie op de verschillende invalshoeken toelichten.

De sprekers
Linda Rutten namens Innovaction, een bureau dat zich heeft gespecialiseerd in het traceren en volgen van wereldwijde ontwikkelingen op het gebied van voedingsmiddelen.

Onno Franse namens Ahold, die zijn presentatie zal richten op de ontwikkelingen die Albert Heijn waarneemt op de Nederlandse markt. Alwine Kardinaal namens TNO Kwaliteit van Leven, die zich zal buigen over de regelgeving rond het thema. Wat kun je wel en niet claimen in communicatie richting consument?

Rob Baan namens Koppert Cress te Monster. Koppert Cress creëert, produceert en vermarkt wereldwijd natuurlijke smaken en vormen van microgroenten. Rob Baan is in 2006 uitgeroepen tot AGF ondernemer van het jaar.

Zaanstreek First in food

De Zaanstreek Fist in Food is een initiatief van Gemeente Zaanstad, Ondernemerskring Zaanstreek, Kamer van Koophandel en Syntens. Met de naam `First in Food' wordt aangegeven dat de Zaanstreek het eerste gebied was waar op grote schaal voedingsmiddelen werden geproduceerd. Tevens is het de aanduiding van de prominente positie die de Zaanse foodsector ook nu nog steeds inneemt. Samen met het bedrijfsleven, het onderwijs en de gemeenten in de Zaanstreek richt First in Food zich op het verder versterken van die positie binnen de foodsector. `Gezonde voedingsmiddelen, kansen en uitdagingen' wordt georganiseerd bij Verkade NV, gevestigd in Zaandam en een belangrijke speler in de foodindustrie.

Datum: 15 februari 2007, aanvang presentatie 14.30 uur. Locatie: Verkade N.V., Westzijde 103. 1506 GA Zaandam. Aanmelden kan via www.syntens.nl/firstinfood. Op deze pagina is ook het volledige programma te vinden. Kosten bedragen EUR 50,-