Ingezonden persbericht


Telefoonaansluiting voor ouderen goedkoper

Den Bosch, 20 februari 2007. De vaste prijs voor een telefoonaansluiting op het KPN-netwerk is losgelaten. Ouderenorganisatie Unie KBO kondigt vandaag aan dat zij collectief ledenvoordeel op de KPN-lijn heeft gerealiseerd. Hierdoor wordt een telefoonabonnement tot 54 euro per jaar voordeliger.

Ouderen bellen minder vaak via prijsvechters zoals Tele2. Daardoor maken zij massaal gebruik van de voordeelregelingen van KPN, de VoordeelNummers en BelPlus. KPN heeft deze regelingen echter per 1 februari jongstleden geschrapt. Daarop heeft de Unie KBO de collectieve koopkracht van haar 300.000 leden ingezet. Het resultaat is dat zij voortaan enkele tientjes minder betalen voor de KPN-lijn, waardoor hun koopkracht in stand blijft.

Arno Heltzel, woordvoerder van de Unie KBO licht toe: "We zijn er trots op dat wij de eerste zijn die de KPN-lijn goedkoper maken. Al in 2005 kondigde telecomwaakhond OPTA aan dat dit mogelijk zou worden. Onze leden bellen relatief weinig, en storen zich daarom des te meer aan de hoge abonnementskosten die zij KPN moeten betalen. Daarom hebben wij ons sinds 2005 ingespannen om de korting als eerste in de wacht te slepen. Nu dit is gelukt kunnen onze 300.000 leden met elkaar 12 miljoen euro per jaar besparen."

Eerder al haalde de KBO meer dan 20.000 nieuwe leden binnen met haar collectieve ziektekostenverzekering. Ook nu weer wordt een forse toestroom verwacht, omdat het lidmaatschap minder kost dan het meteen oplevert. "Het lidmaatschap verschilt per lokale afdeling, maar kost doorgaans minder dan 20 euro. De gegarandeerde besparing op de telefoonlijn alleen al bedraagt 30 tot 54 euro per jaar," aldus Heltzel. "Daar komt nog bij dat de leden elkaar volledig gratis bellen. Zo willen wij het onderlinge contact binnen onze vereniging verder stimuleren."

KPN blijft technisch verantwoordelijk voor de telefoonaansluiting, maar de facturatie en klantenservice wordt overgenomen door inkoopcombinatie Yiggers. Dit bedrijf werkt al jaren samen met de Unie KBO bij het realiseren van ledenvoordeel. Zo werd al eerder mobiel bellen goedkoper gemaakt, en een assortiment van tien senior-vriendelijke mobieltjes gelanceerd. Nu is Yiggers de eerste op de telecommarkt die ook de telefoonaansluiting op het vaste netwerk van KPN goedkoper maakt. --------------------