Politie Amsterdam-Amstelland


Liquidatie Nedim Imac: Rechercheteam op zoek naar drie vrouwelijke getuigen en informatie over de gebruikte bestelbus / Ookmeerweg (19/02/07)

Het rechercheteam dat zich bezighoudt met de liquidatie van Nedim Imac is op zoek naar getuigen en informatie over de gebruikte bestelbus. De rechercheurs willen dringend in contact komen met drie Turkse vrouwen die zijn getuige geweest van de feitelijke afrekening op de Ookmeerweg of getuigen die de politie aan de identiteit van deze drie vrouwen kan helpen. Verder is het onderzoeksteam op zoek naar informatie over de gebruikte bestelbus die later werd achtergelaten op de Griendstraat.

Vrouwelijke getuigen gezocht: Het onderzoek heeft uitgewezen dat er drie Turkse vrouwen van nabij het neerschieten van Nedim Imac hebben gezien. Zij zijn direct na het schieten weggerend, in een kleine donkerkleurige personenauto gestapt en weggereden. De auto zou mogelijk een klein model Peugeot kunnen zijn. Uiteraard is het van groot belang dat de rechercheurs met hen in contact komen. Overigens worden alle getuigen met wie nog niet is gesproken verzocht vooral contact op te nemen met het rechercheteam met name als zij de identiteit van de drie vrouwen kennen. Politie en justitie zullen alle informatie met betrekking tot dit ernstige misdrijf zeer zorgvuldig en vertrouwelijk behandelen.

De gebruikte bestelbus: De bij deze liquidatie gebruikte bestelbus werd na de vlucht achtergelaten in de Griendstraat. Dit voertuig een witte Mercedes Vito was voorzien van het valse kenteken 60-VX-GL. Het busje bleek al in 2003 te zijn gestolen en heeft vermoedelijk lange tijd buiten gestaan. Het dak van het voertuig is behoorlijk verweerd en de rechter buitenspiegel was kapot. Op de linkerzijde heeft waarschijnlijk een afbeelding van een kroon gestaan met daaronder mogelijk de letter âJâ. De mannen die de Mercedes achterlieten hebben getracht het voertuig in brand te steken. Dit is niet gelukt. Het rechercheteam is op zoek naar informatie over deze bus. Wie heeft dit voertuig in zijn bezit gehad, wie heeft er mee gereden en waar heeft het busje gestaan? Het originele kenteken van de Mercedes moet zijn VS-DJ-02. Ook hier geldt dat alle informatie zeer vertrouwelijk wordt behandeld. Het rechercheteam is te bereiken via de Landelijke Opsporingstiplijn 0800-6070.