Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

LG lanceert lcd-monitor met een contrastratio van 3000:1

Nieuw record voor LG FLATRON L1982U

Almere, 19 februari 2007 - LG Electronics introduceert met de LG FLATRON L1982U een lcd-monitor met een uitzonderlijke contrastratio en ergonomische mogelijkheden. Dankzij een ratio van 3000:1 profiteren gebruikers van een kristalheldere beeldweergave tegen een donkerder achtergrond. Naast geavanceerde technologie biedt dit model een uitgebalanceerd ergonomisch design. De speciaal ontworpen, scharnierende standaard maakt namelijk alle opstellingen van de monitor mogelijk, wat het kijkcomfort aanzienlijk vergroot. Uiteraard is de FLATRON L1982U van LG voorzien van de nieuwste technologieën voor beeldverbetering. Dit alles resulteert in een sublieme weergave van alle soorten beelden.

De LG FLATRON L1982U combineert maximale beeldkwaliteit met de hoogste contrastratio ter wereld: 3000:1. De Auto Bright-functie past de helderheid automatisch aan de omgeving aan en creëert optimale kijkcondities. De brede kijkhoek (horizontaal en verticaal 170 graden) biedt een rustig beeld. Het ontwerp van de LG FLATRON L1982U is zowel stijlvol als functioneel. Zo zorgt de diepte van minimaal 20,3 mm en maximaal 66 mm voor een ultraslank uiterlijk. Dankzij een geavanceerde scharnierende standaard is de lcd-monitor horizontaal en verticaal op te stellen en om zijn as te roteren. De maximaal instelbare hoogte van 175 mm is de hoogste in de markt. Hiermee zijn alle mogelijke opstellingen mogelijk. Bovendien is het met de Auto Pivot- en Auto Mirror-functies niet nodig om extra software te installeren om de content aan te passen aan de scherminstelling.

De LG FLATRON L1982U biedt een ongekend snelle responstijd van 2ms (GTG). Dit maakt deze lcd-monitor bij uitstek geschikt voor het weergeven van bewegend beeld, videogames en animaties. Tegelijkertijd worden een perfecte contrastratio en scherpte gegarandeerd zonder 'spookeffecten'. Daarnaast biedt de helderheid van 300cd/m2 een optimale beeldkwaliteit.

De LG FLATRON L1982U is vanaf nu verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van 359 euro.

Over LG Electronics

LG Electronics is een van 's werelds grootste producenten van consumentenelektronica en een technologische vernieuwer op het gebied van informatie, communicatie en elektronica. 80 dochterondernemingen bieden werk aan meer dan 82.000 mensen wereldwijd. LG Electronics is 's werelds grootste producent van plasmaschermen, CDMA-handsets, airconditioners, apparatuur voor optische opslag, dvd-spelers en home cinema-systemen. LG Electronics is onderverdeeld in vier bedrijfsonderdelen: Mobile Communications, Digital Appliance, Digital Display en Digital Media. De wereldwijde omzet over 2006 bedraagt ruim 38,6 miljard dollar.