Politie Friesland

Politieberichten van maandag 19 februari

Fryslân, 19-02-2007 * Politieberichten van zondag 18 februari 13.00 uur t/m maandag 19 februari 07.00 uur

Heerenveen: politie houdt verdachte aan voor brandstichting
De politie heeft maandagochtend een 44-jarige inwoner van Gorredijk aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de brandstichting van een shoarmazaak aan het Breedpad in Heerenveen. De brandstichting vond plaats op donderdagochtend 28 december 2006. De politie heeft sinds de brand continu met zes rechercheurs aan de zaak gewerkt. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Zie ook het onderstaande politiebericht, dat gepubliceerd is op vrijdag 29 december 2006

Heerenveen: politie onderzoekt brandstichting
De politie stelt een onderzoek in naar de brand die donderdagochtend in een aantal panden aan het Breedpad woedde. Er zijn aanwijzingen dat er brand is gesticht. De politie heeft een onderzoeksteam van zes medewerkers geformeerd, waaronder vijf rechercheurs en een forensisch medewerker. Het team is donderdagochtend direct gestart met het horen van bewoners en andere betrokkenen. Donderdagmiddag is een uitgebreid buurtonderzoek uitgevoerd. Inmiddels zijn ook enkele getuigen gehoord. Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken, worden opgeroepen om zich te melden bij de politie via 0900 - 8844.. In het bijzonder is de politie opzoek naar mensen die donderdagochtend tussen 03.30 uur en 04.00 uur in de omgeving van het Breedpad waren. Overigens komt de politie graag in contact met iedereen die iets kan verklaren dat kan leiden tot oplossing van deze zaak.

Harlingen: inbraak in bedrijf
De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een bedrijf aan de William Boothstraat. In de nacht van zaterdag op zondag kwam men binnen na het forceren van een ruit. Uit het pand werd een computer weggenomen. Namens het bedrijf deed een 57-jarige inwoner van Midlum aangifte. De technische recherche van de politie Fryslân stelt een nader onderzoek in.

Woudsend: politie onderzoekt inbraken in drie woningen
De politie stelt een onderzoek in naar drie inbraken in woningen aan de Dokter Bongastrjitte, S. de Jongstrjitte en De Poel. In de nacht van zaterdag op zondag kwam men de woningen binnen door een deur te forceren. In alle gevallen werden er rijbewijzen, mobiele telefoons en geld weggenomen. De bewoners hebben aangifte gedaan. De technische recherche van de politie Fryslân stelt een nader onderzoek in.

Leeuwarden: politie houdt twee verdachten aan voor poging overval De politie heeft zondagavond twee mannen van 24 en 22 jaar uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van een poging van een overval. Omstreeks 22.40 uur kregen agenten een melding van een overval op eetgelegenheid aan Achter de Hoven. Een onbekende man was de gelegenheid binnengekomen en onder bedreiging van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp had hij een medewerkster om geld gevraagd. De vrouw riep om hulp, waardoor de verdachte schrok. Hij verliet zonder buit de zaak en vluchtte in de richting van de Maria Louisastraat. De politie startte gelijk een zoektocht en kon vervolgens op de Amelandsdwinger de twee verdachten aanhouden. Beide mannen werden overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Dokkum: automobilist aangehouden en auto in beslaggenomen
De politie heeft zondagavond op de Zwaluwstraat een 36-jarige automobilist uit Dokkum aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Agenten kregen een melding dat er een personenauto over de Lisdodde reed zonder kentekenplaten en dat de bestuurder vermoedelijk onder invloed van alcohol verkeerde. Op de Zwaluwstraat kwamen de agenten de auto tegen. De bestuurder kreeg een stopteken, waarna hij moest blazen. Hij blies een F en werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hier blies de 805 ug/l. Tevens werd de auto van de man in beslaggenomen. Dit omdat na onderzoek bleek dat de verdachte geen verzekering voor de auto had afgesloten en omdat de auto niet was voorzien van kentekenplaten.

Sneek: alcoholcontrole
De politie heeft zondagavond na afloop van het carnaval op de Lemmerweg en de Leeuwarderweg een alcoholcontrole gehouden. Tijdens de controle probeerden drie automobilisten de agenten te ontlopen door op het laatste moment af te slaan. De drie konden worden achterhaald, waarna ze moesten blazen. Het trio bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Daarnaast werden er nog vijf automobilisten aangehouden. Ook zij bleken onder invloed te verkeren. Van twee aangehouden automobilisten, een 41-jarige inwoner van Sneek en een 39-jarige inwoner van Bremen, werd het rijbewijs ingevorderd omdat ze respectievelijk 575 ug/l en 600 ug/l bliezen. Tevens kregen alle acht automobilisten een proces-verbaal.

Tjalleberd: automobilist aangehouden voor rijden onder invloed van drugs De politie heeft zondagavond op de Aengwirderweg een 25-jarige automobilist uit Sintjohannesga aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van drugs en veroorzaken van een aanrijding. Agenten kregen een melding dat een automobilist twee geparkeerde auto's had geraakt. Eenmaal ter plaatse stond de veroorzaker nog bij de beschadigde auto's. De verdachte blies op straat een P. Hij was echter onvast ter been en sprak wartaal uit. De agenten hadden het vermoeden dat hij onder invloed van drugs verkeerde. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier is een bloedproef afgenomen en proces-verbaal opgemaakt.

Franeker: bromfietser onder invloed
De politie heeft in de nacht van zondag op maandag op de Hofstraat een 41-jarige inwoner van Franeker aangehouden. De man had met zijn bromfiets een paaltje geraakt en was ten val gekomen. Omdat er een vermoeden bestond dat de bromfietser onder invloed verkeerde werd hij overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hier blies 655 ug/l, goed voor een zeven uur en een proces-verbaal.