TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 15-02-2007

Televisie
RADAR
Uitzending maandag 19 februari
Nederland 1- 20.32 uur

BORDSPEL BLIJKT GEEN KINDERSPEL

Maandag 19 februari besteedt RADAR aandacht aan het zogenaamde Winxspel. Winx is een populaire kinderserie voor jonge meisjes. Onlangs verscheen een Magisch Bordspel van Winx op de markt voor kinderen vanaf zes jaar. Maar de vragen zijn dermate moeilijk dat kinderen het nauwelijks kunnen spelen, om over de werkelijk onbegrijpelijke handleiding maar te zwijgen. RADAR legt het spel voor aan een groep ervaren en volwassen spellenspelers. Snappen zij het wel?

Verder in RADAR een onderwerp over de grootste ergernis van computergebruikers: Spam. Deze ongewenste e-mailberichten lopen uiteen van valse aanbiedingen voor beleggingen tot spectaculair laaggeprijsde viagra. Zelfs met een spamfilter kom je er niet zo maar vanaf. Hoe werkt een spammer en wat kun je er als consument tegen doen? RADAR zoekt het uit.

En RADAR kreeg veel klachten over dvd-harddiskrecorders. Aan dit populaire apparaat gaat soms al heel gauw iets kapot, blijkt uit het RADAR- testpanel. Zijn wij proefkonijn van de elektronicafabrikanten?

Presentatie: Antoinette Hertsenberg

Meer informatie: www.trosradar.nl