Syntens


---

Syntens en Conga gaan verbintenis aan

Vandaag zijn Syntens, innovatienetwerk voor ondernemers en Conga, de Confederatie Gespecialiseerde Aannemers een verbintenis met elkaar aangegaan om zich hard te maken voor innovatie in deze sector.

Recente ontwikkelingen in de bouwkolom zoals de toenemende invloed van de klant en verregaande bouwprocesinnovatie leiden tot een gestage toename van het aantal gespecialiseerde aannemers en hun belang.

De groei van de sector maakt de behoefte aan gelijkwaardige en evenwichtige uitgangsposities groter. Innovatie speelt hierbij een belangrijke rol. De sector van de gespecialiseerde aannemers is echter nog onvoldoende ingespeeld op vernieuwingsprocessen, zowel in technische, organisatorische, als logistieke zin.

Hierin wenst Conga, in samenwerking met Syntens, verandering te brengen. De aandacht binnen dit samenwerkingsverband zal uitgaan naar drie onderdelen.
Ten eerste de operationele effecten van innovatie zoals efficiencyverbeteringen door innovatie. Ten tweede naar de mogelijkheden tot het verlagen van de kosten en verhogen van de marge. Ten derde zal er aandacht komen voor strategisch innoveren zoals: de positie in de keten, een betere verdeling van opdrachten over grote en kleinere aannemers en de samenwerking binnen de keten.

Begin dit jaar zal Syntens betrokken worden bij een aantal regiobijeenkomsten met de subbranches van Conga. Het doel hiervan is scherper zicht te krijgen op de innovatievraagstukken die spelen bij de diverse lidbedrijven. Op basis van deze bevindingen wordt een plan van aanpak ontwikkeld. Naar verwachting nemen de themaâs professioneel ondernemerschap, weersonafhankelijker ondernemen, Marketing en ICT een prominente plaats in dit plan.

De samenwerkingsovereenkomst bevat naast kwalitatieve afspraken ook een aantal kwantitatieve afspraken voor workshops, innovatieadviezen en individuele actieplannen. Deze afspraken zijn vandaag bezegeld door de ondertekening van de algemeen directeur van Syntens de heer ir. P. van Staalduinen en de voorzitter van Conga, de heer A.C. Blonk. De ondertekening is een van de stappen ter invulling van de activiteiten die worden ondernomen in het kader van het afgesloten vernieuwingsakkoord met de Regie Raad Bouw.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Conga, Robert Frank Houbaer, tel. 06 â 28 846 905, e-mail: houbaer@conga.nl
Syntens, mevrouw V. Wijnands, tel. 088- 444 0 444, e-mail: vws@syntens.nl

Bedrijfsprofiel Conga
Conga is de Confederatie van Gespecialiseerde Aannemers . Bij deze koepelorganisatie zijn acht ondernemersorganisaties aangesloten. De circa 1.100 lidbedrijven zijn werkzaam in de beroepsgroepen metselen, tegelzetten, betonboren, dakdekken, betonstaalverwerken, kitten, voegen, gevelreinigen en steigerbouwen.

Conga draagt bij aan een zo goed mogelijk ondernemersklimaat voor de gespecialiseerde aannemers, stimuleert de ontwikkeling van opleiding
-en scholingsmogelijkheden toegespitst op de specifieke beroepen en werkt aan verbetering van het imago van de gespecialiseerde aannemers. Conga behartigt de belangen van de gespecialiseerd aannemers in overkoepelende werkgeversorganisaties, bedrijfstakfondsen, werknemersorganisaties en in het politieke veld.