Gemeente Elburg


De digitale Welstandsnota

De Welstandsnota van de gemeente Elburg is vanaf heden digitaal te raadplegen!

Welstandsnota digitaal

Vanaf 16 februari 2007 is de Welstandsnota van de gemeente Elburg voor iedereen digitaal toegankelijk.

In de Welstandsnota is vastgelegd aan welke welstandseisen bouwwerken gelegen in de gemeente Elburg moeten voldoen. De eis om een dergelijke nota op te stellen is vastgelegd in de Woningwet. De nota is vooral van belang voor bouwplannen. Deze moeten namelijk worden getoetst aan redelijke eisen van welstand. Voldoet een bouwwerk hier niet aan, dan kan de bouwvergunning worden geweigerd. Voor burgers en architecten is het daarom van belang om te kunnen nagaan aan welke eisen een bouwplan moet voldoen, voordat de bouwaanvraag wordt ingediend. De kans dat een bouwaanvraag moet worden geweigerd om welstandsredenen wordt daarmee een stuk kleiner.

Voordeel van de Welstandsnota, zoals die nu op de website van de gemeente Elburg staat, is dat op adres kan worden geselecteerd. De digitale Welstandsnota is gekoppeld aan Google Maps, zodat adressen met behulp van een luchtfoto kunnen worden ingezoomd.

Kortom: voor de gemeente Elburg een nieuwe ontwikkeling, waardoor beleid dichter bij de burger wordt gebracht. De welstandsnota digitaal is in eigen beheer door de gemeente ontwikkeld.

Nieuwsgierig? Klik hier.....