Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten maandag 19 februari 2007.

Zaanstreek-Waterland, 19-02-2007

Met: Tasjesroof, overvallers gepakt en aanhouding in onderzoek schietincident.

Overvallers gepakt

Volendam, maandag 19 februari 2007.

De politie heeft maandagochtend een derde verdachte aangehouden in verband met de overval op een juwelier aan "De Dijk" (Haven 24). Het gaat om een 25-jarige in Volendam verblijvende man. Begin februari werden een 22-jarige Volendammer en een 34-jarige man uit Hoorn reeds als verdachten vastgezet. Op 2 januari j.l. werd de juwelierswinkel door twee gemaskerde mannen overvallen. Vitrines werden stukgeslagen en de mannen gingen er met de inhoud vandoor. Een groot aantal polshorloges van de duurdere merken en enkele sieraden werden door de daders meegenomen. De recherche startte direct een onderzoek waarbij getuigen werden opgeroepen contact op te nemen. De politie vermoedt dat de drie verdachten, gelet op de onderzoeksresutaten, direct of indirect bij de overval betrokken geweest.

Alcoholcontroles

Purmerend, zaterdag 17 februari 2007.

In het centrum van Purmerend werd van 22.00 uur tot 04.00 uur een alcoholcontrole gehouden. Van de 488 gecontroleerde bestuurders bleken er 8 teveel alcohol te hebben genuttigd. Proces-verbaal werd tegen hen opgemaakt.

Purmerend, zondag 18 februari 2007

Tussen 19.00 uur en 22.00 uur werd op de Van IJsendijkstraat en de Gorslaan in Purmerend een alcoholcontrole gehouden. In totaal werden 144 bestuurders onderworpen aan een blaasproef. Eén bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren. Hij blies meer dan drie maal de maximaal toegestane hoeveelheid. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Zaandam, zondag 18 februari 2007

Tussen 16.30 uur en 17.30 uur werd een alcoholcontrole uitgevoerd op de Kon. Julianaweg. In totaal werden 76 bestuurders gecontroleerd. Niemand had te veel gedronken.

Middenbeemster, zondag 18 februari 2007

Van 18.45 uur tot 22.00 uur vond er op de Middenweg een alcoholcontrole plaats. 161 bestuurders werden onderworpen aan een blaastest. Er werden geen overtredingen geconstateerd.

Snelheidcontroles

Wormerveer 17 en 18 februari 2007

Op de Provincialeweg N203 (Zaandam-Castricum) werden een drietal snelheidcontroles gehouden.

Twee met de radarauto en één met de lasergun. 7% van de automobilisten die de radarauto's passeerden bleken te snel te rijden. De hoogst gemeten snelheid was 102 km per uur, daar waar 70 km maximaal is toegestaan. Bij de lasercontrole passeerden 250 bestuurders de meting. Bij deze meting bleek 6% van de bestuurders te snel te rijden. Voor hen werden direct bekeuringen uitgeschreven.

Assendelft, zaterdag 17 februari 2007

Op de Communicatieweg Oost reed 11% van de gecontroleerde voertuigen te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 99 km per uur terwijl 60 km per uur maximaal is toegestaan. De controle werd gehouden van 14.00 uur tot 17.00 uur.

Krommenie 17 februari 2007

Op de Padlaan, ter hoogte van het politiebureau, werd het statief met radarapparatuur in werking gesteld van 18.45 uur tot 21.15 uur. 16% van het aantal passanten bleek te snel te rijden. Daar waar 50 km per uur is toegestaan was de hoogst gemeten snelheid 78 km per uur.

Tasjesroof

Zaandijk, zaterdag 17 februari 2007, 17:31 uur.

De politie onderzoekt een tasjesroof die zaterdagmiddag rond 17:30 uur plaatsvond op de Guisweg ongeveer ter hoogte van het Chinees restaurant. Een 40-jarige vrouw uit Amsterdam liep samen met een andere vrouw op het voetpad toen zij van achter werd benaderd door een fietser die in het voorbijrijden haar handtas uit haar hand rukte en er vervolgens vandoor ging in de richting van het station. Het slachtoffer kon maar net op de been blijven en zette te voet de achtervolging in maar kon de rover niet meer achterhalen. De dader wordt door een getuige omschreven als een 25 à 30 jarige man type 'junk'. Hij droeg een grijsachtige jas of jack en een groene capuchon. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met het wijkteam Zaandijk-Koog aan de Zaan via 0900-8844.

Inbraak kelderboxen

Zaandam, maandag 19 februari 2007, 03:52 uur.

De politie heeft een 41-jarige man aangehouden als verdachte van inbraken in kelderboxen van een flat aan de Pinksterbloemweg. Een getuige had de man bezig gezien terwijl die een box openbrak. De getuige belde de politie met een goed signalement en hij volgde de verdachte totdat die door de toegesnelde agenten kon worden ingerekend. Bij nader onderzoek werden diverse opengebroken boxen en inbrekersgereedschap aangetroffen en een fiets was kennelijk klaargezet om meegenomen te worden.

Huiselijk geweld

Zaandijk, zondag 18 februari 2007.

Een 42-jarige man uit Leeuwarden is door de politie aangehouden omdat hij wordt verdacht van mishandeling van zijn 45-jarige Zaandijkse vriendin. De man zou in de woning vernielingen hebben aangericht en de vrouw hebben geknepen en geslagen. De man was daarna in zijn auto weggereden maar surveillerende agenten wisten hem te onderscheppen en aan te houden. De verdachte werd ingesloten en in verzekering gesteld.

Aanhouding in onderzoek schietincident

Zaandam, maandag 19 februari 2007.

De politie heeft een 24-jarige Zaandammer aangehouden als verdachte in het onderzoek naar een schietincident dat plaatsvond op Poelenburg op 26 juli 2006. Een 34-jarige Zaandammer werd bij het incident in zijn arm geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. Twee 20-jarige Amsterdammers die aan het signalement van de daders voldeden werden kort na de melding in de omgeving aangetroffen en aangehouden maar later weer los gelaten nadat uit onderzoek gebleken was dat zij er niets mee te maken hadden. De politie heeft het onderzoek nog niet afgerond en sluit meerdere aanhoudingen en deze zaak niet uit. De Zaandammer werd ingesloten en in verzekering gesteld.

Snelheidscontrole Jaagweg

Watergang, 18 februari 2007

Op de Jaagweg is zondagavond tussen 18:45 en 21:15 uur op snelheid gecontroleerd. Achthonderdvijftig bestuurders passeerden tussen deze tijdstippen de camera, die stond opgesteld in de richting van Ilpendam. Vierenveertig bestuurders overschreden de maximaal toegestane snelheid van 80 km/h. De hoogst gemeten snelheid was 110 km/h.

Aanhouding gezochte

Zaandam, 18 februari 2006, 22:33 uur

De politie heeft een 47-jarige Arnhemmer aangehouden op de A7 ter hoogte van de afslag Zaanse Schans op verdenking van rijden onder invloed. Surveillerende agenten zagen een slingerende personenauto rijden op de A8 richting de A7 en sommeerden de bestuurder te stoppen. Navraag bij de meldkamer wees uit dat de man nog een bedrag van 1545,- aan boetes open had staan. Ook bleek het voertuig niet verzekerd en had de verdachte geen gehoor gegeven aan een oproep om zijn DNA af te staan vanwege een politieonderzoek. Op het politiebureau is het DNA afgenomen door Forensische Opsporing, vervolgens is de man ingesloten en zijn rijbewijs ingevorderd.

Inbraak in bedrijfspand

Wormerveer, 19 februari 2007,

De 40-jarige eigenaar van het bedrijf Speelstad De Ruiter aan de Vlasblomweg in Wormerveer heeft aangifte gedaan van diefstal waarbij geld, computers, fotocamera's en een scherm met ingebouwde DVD-speler is ontvreemd. Men heeft toegang tot het bedrijventerrein verschaft door het hek te verbreken met vermoedelijk een breekvoorwerp. Vervolgens is men het pand binnengekomen door een raam in te slaan. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen zaterdag 17:00 en zondag 16:30 uur. Forensische Opsporing heeft een onderzoek ingesteld en verzoekt getuigen te bellen met het wijkteam Wormerveer, via 0900-8844.