Provincie Groningen

Provinciale verkiezingscampagne van start 19 februari 2007

Vandaag heeft commissaris van de koningin Hans Alders de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen gestart. Deze campagne heeft als doel de opkomst op 7 maart te bevorderen en staat geheel los van de campagnes van de politieke partijen.

De campagne is gericht op de stemgerechtigde inwoners van de provincie Groningen. Door het uitbrengen van hun stem beslissen zij mee over allerlei belangrijke zaken in de provincie. De campagne heeft een looptijd van 19 februari tot en met 7 maart en bestaat onder andere uit commercials op Radio- en TV Noord, de
website www.gebruikjestem.nl, folders, abri-posters, reclame in bussen, een promotieteam, driehoekborden, advertenties in het Dagblad van het Noorden.

Open dag op zaterdag 3 maart
In het kader van de Statenverkiezingen vindt op zaterdag 3 maart aanstaande van 11.00 uur tot 16.00 uur de provinciale open dag plaats. De open dag wordt op vier locaties in de provincie georganiseerd in samenwerking met organisaties waar de provincie veel mee te maken heeft. Hiermee kunnen de inwoners van Groningen zien en beleven waar we de provincie zoal bij betrokken is. Op vier locaties in de provincie worden allerlei leuke gratis activiteiten georganiseerd.

Blauwe stad: de bezoekers kunnen onder andere een kijkje nemen in het informatiecentrum, een boottocht maken met de 'Jonge Jan' en onder begeleiding van een gids in een bus rond het gebied rijden.

Fraeylemaborg: er worden bijvoorbeeld rondleidingen gegeven, bezoekers kunnen meedoen aan een stoomcursus Gronings en kennismaken met Groninger streekproducten.

Suikerunie: bezoekers kunnen informatie krijgen over energiebesparen in eigen huis, er worden rondleidingen gegeven en men kan hier een proefrit maken in een auto die rijdt op bio-ethanol.

Arriva busterrein (naast Ikea in Groningen): bezoekers kunnen hier meedoen aan een (mini) slipcursus, een rit maken in een (alcohol)rijsimulator en bijvoorbeeld meer informatie krijgen over het busvervoer in de provincie Groningen en verschillende bussen bekijken.

Kijk voor het volledige programma op www.gebruikjestem.nl

Debatten
In de aanloop naar de verkiezingen organiseert de provincie samen met debatcentrum Waag en het Dagblad van het Noorden vier verkiezingsdebatten en een slotlijsttrekkersdebat. Deze debatten vinden plaats op:

* 19 februari 19:30 uur Zaal Balk in Zuidhorn
* 21 februari 19:30 uur Zalencentrum Lamain in Winschoten
* 22 februari 19:30 uur Hotel Spoorzicht in Loppersum
* 27 februari 19:30 uur Zalencentrum de Koning in Stadskanaal
* 3 maart: 16:00 uur slotdebat in het provinciehuis

Kijk voor het volledige programma op www.gebruikjestem.nl www.gebruikjestem.nl www.gebruikjestem.nl/opendag.html/>

19 februari 2007