Persberichten stad Utrecht, 10.30 uur

Utrecht, 19-02-2007

Woninginbrekers aangehouden

UTRECHT - De politie heeft in de nacht van zondag 18 op maandag 19 februari twee mannen aangehouden omdat zij een woninginbraak hadden gepleegd.

Een bewoonster op een Albert van Dalsumlaan hoorde omstreeks 00.45 uur gestommel in haar woning. Toen de vrouw poolshoogte ging nemen stond zij in haar keuken oog in oog met twee inbrekers. De verdachten renden de woning uit. De gewaarschuwde politie trof in de omgeving twee mannen aan die volledig aan het opgegeven signalement voldeden. De mannen - 18 en 23 jaar uit Utrecht en Zeist - werden aangehouden. Beiden hadden inbrekerswerktuigen op zak.

Hennepkwekerij aangetroffen

UTRECHT - In een woning aan de Eisenhowerlaan heeft de politie zondagavond een hennepkwekerij aangetroffen waar net geoogst was.

Getuigen belden omstreeks 18.15 uur naar de politie omdat zij een sterke henneplucht roken. Agenten roken bij een woning aan de Eisenhowerlaan ook een sterke henneplucht. Op aanbellen werd niet gereageerd. Uiteindelijk heeft de politie de woning opengebroken en trof in meerdere vertrekken een hennepkwekerij aan die inmiddels was geoogst. Alle apparatuur en nog aanwezige planten werden in beslaggenomen. De politie doet nog onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij.

Getuigen diefstal gezocht
UTRECHT - De politie heeft de laatste maand een tiental aangiften binnengekregen van diefstal van pinpassen of pogingen daartoe door middel van een babbeltruc. Met name senioren in Transwijk, Hoograven, Majellapark en Oog in Al zijn slachtoffer. De politie zoekt getuigen.

De diefstallen worden met name gepleegd door twee jonge vrouwen die de flat of woning binnenkomen met een vraag of de bewoner iets kan vertellen over de oorlog, aangezien zij een werkstuk moeten maken voor school. Eenmaal binnen worden bewoners door de ene vrouw afgeleid, terwijl de andere vrouw goederen wegneemt, waaronder een pinpas.

Korte tijd later wordt het slachtoffer gebeld door een dame die zegt dat ze van de politie of van de bank is met de mededeling dat er meisjes zijn aangehouden die in het bezit waren van de pinpas Het slachtoffer wordt dan verzocht om de pincode bekend te maken, zodat een en ander geregeld kan worden voor teruggave van de betaalpas.

De politie heeft de aangiften in onderzoek en verzoekt getuigen om zich te melden bij de politie van bureau Marco Polo via 0900-8844.

Daarnaast waarschuwt de politie om nooit de pincode af te geven. De bank zal hier nooit om vragen.

Straatroof

UTRECHT - Zondagavond vond op het Attleeplantsoen een beroving plaats waarvan een vrouw het slachtoffer werd.

Een 40-jarige vrouw uit Utrecht wilde omstreeks 20.30 uur haar auto parkeren ter hoogte van het Attleeplantsoen. Op het moment dat de vrouw net wilde uitstappen werd het raam van haar linker voorportier ingeslagen en griste een onbekende jongen haar schoudertas van de voorstoel weg.

De politie is op zoek naar getuigen van straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Marco Polo, tel.: 0900 - 88 44.

Jongens aangehouden voor baldadigheid

UTRECHT - Zondagavond heeft de politie twee jongeren aangehouden voor het plegen van baldadigheid.

Tijdens de surveillance zagen agenten een groep jongeren over de Linnaeuslaan lopen. Gezien het gedrag van de jongeren besloten de agenten op afstand de groep te volgen. Uiteindelijk zagen ze dat de groep op de Regetessenlaan een geparkeerde auto op de weg had geduwd. De agenten duwden de auto terug de parkeerplaats op. Wat verder op lagen diverse kliko's op de straat. De jongeren renden weg bij het zien van de politie. Op de Voort van Zijplaan verspreidde de groep zich. Tevens vonden de jongeren het nodig om bij een aantal geparkeerde auto's de spiegel er af te trappen.

De politie kon twee jongens - beiden 15 jaar uit Utrecht - aanhouden.