Politie Haaglanden

persberichten 19 februari

Haaglanden, 19-02-2007

Politie zoekt getuigen aanrijding
Den Haag Politie Haaglanden is op zoek naar getuigen van een aanrijding op zaterdag 17 februari om 12.30 uur. Op het Veluweplein kwam een 53-jarige snorfietser uit Den Haag in botsing met een 76-jarige automobiliste uit Den Haag. Omdat de toedracht van het ongeval niet duidelijk is zoekt de politie getuigen. Zij kunnen bellen met Bureau Verkeer via 0900-8844.

Gewonden bij steekpartij
Den Haag - Twee Hagenaars (38 en 32 jaar) raakten 18 februari om 22.30 uur gewond bij een steekpartij. De mannen kregen in een café aan de Edisonstraat ruzie, die zich op straat voortzette. Daarbij raakten beide mannen door een mes gewond aan hun armen en gezicht. De twee mannen zijn behandeld aan hun verwondingen en daarna aangehouden voor verhoor. De politie zette de omgeving enige tijd af voor sporenonderzoek, waarbij politiehond Zippo het mes terugvond. De aanleiding voor de steekpartij is nog onduidelijk en de politie komt dan ook graag in contact met getuigen die kunnen helpen bij het onderzoek. U kunt contact opnemen met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Hoge nood
Den Haag Een 24-jarige vrouw uit Heiloo was zo ontstemd over het feit dat zij zondagnacht in een café niet naar het toilet mocht, dat zij opzichtig voor de deur ging zitten plassen. De vrouw kwam omstreeks half één de zaak binnen en vroeg of zij naar de wc mocht. Omdat de zaak reeds was gesloten en de toiletten waren schoongemaakt, kreeg de vrouw geen toestemming. Daarop verliet zij de zaak met de mededeling dat zij dan wel op straat ging plassen. De vrouw hield woord, maar hield geen rekening met enkele politieagenten die in het café aanwezig waren voor een gesprek met een werknemer. Zij bekeurden de vrouw voor het wildplassen. De vrouw kreeg nog twee boetes: één voor het zich niet kunnen identificeren en één voor het opgeven van een valse naam.

Aanhoudingen na vechtpartij
Den Haag In het Van der Vennepark zijn zondagavond omstreeks half zeven zon veertig personen met elkaar op de vuist gegaan. Cameras in het park registreerden de vechtpartij, waarna personeel in de monitorcentrale van politie Haaglanden agenten op straat naar het park stuurde. Twee personen konden worden aangehouden, een 15-jarige en een 17-jarige jongen uit Den Haag. De politie is de rest van de avond nadrukkelijk aanwezig geweest in het Van der Vennepark om de rust te handhaven.

Aangehouden op gestolen bromfiets
Den Haag - Tijdens hun surveillance zagen genten zondag 18 februari rond 19.00 uur hoe een 27-jarige bromfietser uit Voorburg zonder verlichting over de Vlaskamp reed. De agenten hielden de bromfietser staande. Tijdens de controle bleek dat de bromfiets eerder deze maand als gestolen was opgegeven. Hierop werd de Voorburgenaar aangehouden. De brommer werd in beslag genomen. De politie heeft de rechtmatige eigenaar geïnformeerd dat zijn bromfiets terecht is.

Twee jongens aangehouden voor zakkenrollerij
Den Haag - Een medewerkster van een bioscoop aan de Kurhausweg heeft zondag 18 februari rond 16.00 uur de politie gewaarschuwd nadat zij had gezien hoe twee Haagse jongens van 14 en 15 jaar zich verdacht ophielden in de bioscoopzaal. Eerder die dag hadden enkele bioscoopbezoekers bij de politie aangifte gedaan van diefstal van hun portemonnee in de bioscoop. De politie heeft de jongens in de bioscoop opgehaald. Het signalement van de jongens kwam overeen met het signalement uit de aangifte. Hierop zijn de jongens aangehouden. Bij de fouillering kwamen verschillende voorwerpen te voorschijn die mogelijk van diefstal afkomstig zijn.

Zeven keer rijbewijs kwijt
Scheveningen Zeven automobilisten in Scheveningen moesten in de afgelopen week (van 12 februari tot en met 18 februari) hun rijbewijs inleveren, omdat zij met een slok op achter het stuur zaten. Twee van hen waren beginnend bestuurder. Daarnaast kregen 24 bestuurders een bekeuring en een rijverbod van een aantal uren opgelegd, omdat zij in beschonken toestand reden. Zes van hen waren beginnend bestuurder. De hoogst gemeten waarde was 1030 ugl.

Een bestuurder was onder invloed van de drugs GHB en moest naar het ziekenhuis overgebracht worden.

Politie Haaglanden controleert op diverse locaties intensief op het rijden onder invloed, omdat alcoholgebruik direct van invloed is op de rijvaardigheid.
Rijden onder invloed is geen verkeersovertreding, maar een misdrijf. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Wietlucht in auto
Rijswijk - Agenten stonden 18 februari om 13.00 uur voor een stoplicht aan de Prinses Beatrixlaan te wachten toen een auto voor hen het rode licht negeerde en optrok. Daarop gingen zij naast de bewuste auto rijden en zagen dat die gevuld was met rook. Bij de staandehouding roken de agenten een sterke hasjlucht, waarop zij de bestuurder, een 22-jarige Hagenaar, aanhielden. Aan het bureau nam de politiearts een bloedproef af en kreeg de verdachte een proces-verbaal.

Jongens lopen op dak 'in de Boogaard'
Rijswijk - Een getuige meldde 18 februari om 16.15 uur de politie dat ze twee jongens op het dak van winkelcentrum 'in de Boogaard' zag lopen. Agenten hielden na een korte achtervolging twee minderjarige jongens (11 en 14 jaar) uit Rijswijk aan. De jongens zijn na een goed gesprek op het bureau opgehaald door hun ouders/verzorgers.

Teveel gedronken: frontale botsing
De Lier - Op de kruising van de Kerklaan en de Meidoornhof botsten 18 februari om 22.40 uur twee auto's frontaal op elkaar. Een 52-jarige automobilist uit De Lier reed daar met hoge snelheid op een tegenligger af en de twee konden elkaar niet meer ontwijken. Niemand raakte gewond. De politie nam bij betrokkenen een blaastest af, waaruit bleek dat de man uit De Lier veel te veel had gedronken. Hij blies 975 ugl, wat inhield dat hij zijn rijbewijs moest inleveren.

Politie houdt drie autokrakers aan
Wateringen - Een getuige meldde 19 februari om 00.20 uur dat hij een inbraak in een auto aan de Poortweide had gezien en kon het kenteken en type auto doorgeven waarin de verdachten waren weggereden. Een soortgelijke melding kwam binnen vanaf de Ambachtgaarde, waar ook een inbraak in een auto had plaatsgevonden. Agenten in een onopvallende auto zagen desbetreffende auto op de Erasmusweg rijden, en volgden deze totdat zij versterking kregen van twee herkenbare politieauto's. Zij konden toen gezamenlijk de auto tot stilstand brengen en de drie verdachten (twee 19-jarigen en een 20-jarige Rotterdammer) aanhouden.

Regionaal Milieuteam Politie onderzoekt olielekkage Maasdijk Het Regionaal Milieuteam Politie (RMT) van Politie Haaglanden onderzoekt een olielekkage van een baggerschip aan het Blauwhek. Leden van het RMT troffen zondag 18 februari om 14.00 uur een half gezonken baggerschip in het water van het Blauwhek aan. Het schip lekte olie. Ter plaatse werden de eerste preventieve maatregelen genomen om verder olielekkage te voorkomen.

Snelheidscontrole op Gaagweg
Schipluiden Tijdens een snelheidscontrole op de Gaagweg zondag 18 februari tussen 13.00 en 17.00 uur kregen drie automobilisten een proces-verbaal. In totaal passeerden 220 automobilisten de radarpost. Een automobilist maakte het wel heel erg bont. Hij reed met 111 km per uur en kan een forse bekeuring tegemoet zien.

Dronken man slaapt op straat
Delft - Een 24-jarige Delftenaar had zondag 18 februari zo diep in het glaasje gekeken dat de man op straat in slaap viel. Politieagenten zagen de man om 08.00 uur midden op de Verwersdijk liggen. Slecht met de nodige moeite wisten zij de man wakker te maken en beloonden zij hem met een bekeuring voor openbare dronkenschap.

Man bedreigt winkelpersoneel
Delft Een 36-jarige Delftenaar werd zondag 18 februari om 12.30 uur aangehouden in de Kromstraat. De man bedreigde bij de Mac Donalds (MC) aan de Paradijspoort een 15-jarige winkelbediende met de dood, omdat hij lang moest wachten op zijn hamburger. Politieagenten die snel ter plaatse waren, wisten de man te achterhalen. Hij wordt dinsdag 20 februari geleid voor de rechter commissaris.

Man vernielt ruit woning
Delft Een 54-jarige Delftenaar werd zondag 18 februari om 15.45 uur in de Hippolytusbuurt aangehouden. De man had de ruit van een woning aan de Dertienhuizen ingeslagen en bedreigde de 41-jarige bewoner met de dood. Op basis van het door de aangever verstrekte signalement wisten politieagenten de man te achterhalen. Hij wordt dinsdag 20 februari geleid voor de rechter commissaris.

Verdachte kassagrepen aangehouden
Delft Een 38-jarige Delftenaar werd zondag 18 februari om 16.40 uur aangehouden bij een supermarkt aan de Troelstralaan. De man trachtte bij een caissière een greep in de kassa te doen. De alerte caissière deed snel de geldlade dicht waarbij de hand van de man klem kwam te zitten. Hij wist zich echter los te rukken en rende weg. Een alerte klant die het tafereel zag gebeuren reageerde zeer alert en tackelde letterlijk de wegrennende verdachte. Hierna kon de man door beveiligingspersoneel worden overmeesterd. Politieagenten namen de man mee naar het bureau. In de fouillering van de man troffen agenten een beige vissershoedje aan. Tevens droeg de man een ¾ beige jas. De kleding van de man en zijn signalement kwamen overeen met enkele andere diefstallen (grepen uit de kassa van supermarkten). In verhoor bekende de man zijn betrokkenheid bij een greep in de kassa bij A&H aan de Martinus Nijhoflaan en het Kruidvat. De politie onderzoekt of de man betrokken is bij dergelijke misdrijven in de regio. De afgelopen periode werden er bij supermarkten in Den Haag, Wassenaar, Rijswijk en Wateringen door een man met hetzelfde signalement grepen uit de kassa gedaan. De verdachte zit vanwege dit onderzoek nog in voorlopige hechtenis. Hij wordt woensdag 21 februari voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Duur ritje
Zoetermeer Een 33-jarige automobilist uit Zoetermeer riep zondag 18 februari om 15.00 uur het onheil over zichzelf af. De man reed met een lekke uitlaat over de Ambachtsherenlaan. Politieagenten hoorden de man van verre aankomen en hielden hem staande. De man bleek te rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs en had nog een openstaande bekeuring van 145,- . Met de nodige nieuwe bekeuringen op zak mocht de man lopend verder. De openstaande bekeuring werd door de man direct betaald.

Vrouw loopt tegen trein
Zoetermeer - Een 51-jarige Haagse raakte 18 februari om 20.15 gewond bij station Zoetermeer-Oost. De vrouw werd op het station afgezet om de trein te nemen en liep door nog onbekende oorzaak tegen een aankomende trein aan. Zij is per ambulance vervoerde naar het ziekenhuis. Het treinverkeer lag door dit ongeluk enige tijd stil.