Politie Groningen

Maandag 19 februari 2007

Provincie Groningen, 19-02-2007

Groningen: Stadjer onder invloed

De politie heeft zondagochtend op de Bedumerweg een 28-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De Stadjer werd in zijn auto gecontroleerd. Een blaastest wees uit dat de man te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 1,05 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een rijverbod van zes uur. Na verhoor mocht de man het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: fietser breekt been bij val

Een 25-jarige man uit Eelde is zondagochtend op de kruising Gedempte Zuiderdiep met de Herestraat gewond geraakt. De Drent kwam hard rijdend op zijn fiets ongelukkig ten val. Door de val brak hij zijn been. Het slachtoffer werd met zijn verwonding naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: drie automobilisten onder invloed bij controle

Bij een alcoholcontrole heeft de politie zondagmiddag- en avond op en nabij het Europaplein een alcoholcontrole gehouden. De controle startte na de voetbalwedstrijd van FC Groningen tegen AZ. De politie nam in totaal 132 blaastesten af. Drie bestuurders bleken na de ademanalysetest onder invloed van alcohol te verkeren. De controle duurde ruim 2 uur.

Delfzijl: politie zoekt getuigen steekincident

De politie is op zoek naar getuigen van een steekincident aan de Landstraat in Delfzijl. Zaterdagnacht werd daar omstreeks 5 uur een 32-jarige man uit Delfzijl tijdens een vechtpartij gestoken. De politie heeft later die nacht twee personen aangehouden. Het gaat om een 20-jarige man uit Den Dolder en een 16-jarige jongen zonder vaste woonplaats. Toch zou de politie graag nog in contact komen met mensen die getuige zijn geweest van het incident. Getuigen kunnen zich melden bij de Regiopolitie Groningen via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Het slachtoffer van de steekpartij werd volgens eigen zeggen tijdens het wandelen met zijn vriendin aangesproken door een jongen. De knaap, die in gezelschap was van drie andere personen, deed het slachtoffer zijn vriendin een brutaal voorstel. Hierop ontstond een woordenwisseling, die in een vechtpartij ontaardde. De 32-jarige kwam op de grond terecht en werd in zijn gezicht getrapt. Bij thuiskomst bemerkte het slachtoffer dat hij bij zijn schouder was gestoken. De man heeft zich hierna door een taxi laten vervoeren naar het ziekenhuis.

Scheemda: rijbewijs ingevorderd

De politie heeft zondagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 23-jarige automobilist uit Hengelo. De man reed met een snelheid van 178 km/uur over de A7 bij Scheemda. De maximum toegestane snelheid is hier 120 km/uur. Hierop moest de man zijn rijbewijs inleveren.

Veendam: betrapt bij diefstal in zwembad

Een 13-jarige jongen uit Muntendam is zondagmiddag betrapt bij een diefstal. De jongen had in het zwembad in Veendam een portemonnee van iemand anders weggenomen. De jongen is aangehouden en na verhoor overgedragen aan zijn ouders. De portemonnee kon worden teruggeven aan de rechtmatige eigenaar. Er zijn die middag nog meer spullen gestolen in het zwembad. De politie stelt een nader onderzoek in.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zondag op vier locaties in de provincie een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Friesestraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 826, aantal overtredingen: 62, hoogst gemeten snelheid: 95 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Kolham, Hoofdweg: aantal geregistreerde voertuigen: 388, aantal overtredingen: 60, hoogst gemeten snelheid: 82 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Sint Annen, Eemshavenweg (N46): aantal geregistreerde voertuigen: 1115, aantal overtredingen: 52, hoogst gemeten snelheid: 135 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Grijpskerk, Friesestraatweg (N355): aantal geregistreerde voertuigen: 305, aantal overtredingen: 34, hoogst gemeten snelheid: 111 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.