Ingezonden persbericht


KennisCafé over biobrandstof

TUMULT, de Volkskrant en Universiteit Utrecht organiseren iedere derde maandag in de maand het KennisCafé: een ontmoetingsplek voor wetenschappers, studenten, journalisten en iedereen met interesse in wetenschap! Tijd: 20.00 uur tot 21.30 uur. Let op de locatie: Nieuwe Dikke Dries, Oudkerkhof 36 Utrecht. Entree vrij. (Reserveren/info: 030-2332430/www.tumultdebat.nl)

MAANDAG 19 februari
Biobrandstof: oplossing of probleem?
Het IPCC - het politiek orgaan van de Verenigde Naties dat zich buigt over het broeikaseffect - brengt deze maand het vierde rapport uit. Aanleiding voor het KennisCafé om de voors en tegens van biobrandstoffen tegenover elkaar te zetten en antwoord te geven op vragen als: leveren deze netto eigenlijk wel energie? Worden broeikasgassen hierdoor gereduceerd? Bedreigen ze de landbouw en dus ons voedsel? Verwoesten de plantages ecosystemen? Wat levert het ons op en moet de productie ervan gesubsidieerd worden?

Avond o.lv. Martijn van Calmhout, chef Kennis, de Volkskrant: met o.a. Herman den Uil, expert biobrandstoffen ECN; Kees Kodde campaign coordinator Food and Farming Milieudefensie; Andre Faaij (ov), Prof. Copernicus Insituut, Universiteit Utrecht ; Jeroen Nooter, kunstenaar en op zonnebloemolie naar Mongolie gereden, zie ook www.oldcargo.org

Promovendus van de Maand is Simona Negra, haar onderzoek onder de titel 'Succes duurzame energie valt of staat met zeven sleutelfactoren' sluit aan op het thema van de avond. Verder zijn er columns van Michael Persson, journalist de Volkskrant, en Maarten van Rossem, Universiteit Utrecht.

Voor uw agenda: het volgende KennisCafé is gepland op 26 maart. Het onderwerp: stamceltherapie, te gast is o.a. Christine Mummery, stamcelexpert aan het Hubrecht Laboratorium in Utrecht.

St. Utrechts Debatcentrum TUMULT
Louis Hartlooper Complex, Tolsteegbrug 1, Utrecht
Kantoor: Wijde Doelen 11, Utrecht. Post: Postbus 411, 3500 AK Utrecht T. 030 2332430 F. 030 2232581 website: http//www.TUMULTdebat.nl