Ingezonden persbericht


Hanna Verboom speelt hoofdrol in 'The Interior' van Geert Heetebrij en Helmut Schleppi.

De Nederlandse actrice Hanna Verboom gaat een hoofdrol vertolken in de nieuwe Amerikaanse adventure thriller 'The Interior'. Dat hebben film makers Geert Heetebrij en Helmut Schleppi bekend gemaakt. De 23-jarige Verboom speelde vorige jaar in de Amerikaanse productie 'Deuce Bigalow: European Gigolo'.

'The Interior' wordt volgens de makers het beste omschreven als 'Little House on The Prairie' meets 'Sin City'. Michael en Bonni besluiten als missionarissen naar de jungle te verhuizen. In plaats van God, rust en stilte worden ze daar geconfronteerd met de gevolgen van een 'gold-rush', die een wijde variëteit aan louche types heeft aangetrokken. Geloof, dromen en idealen lijken het in deze jungle altijd af te leggen tegen de realiteit van voodoo, prostitutie en geweld.

Hanna Verboom neemt de rol van Bonni op zich.

Opnames voor 'The Interior' vinden plaats in maart . Als filmlocatie is voor Panama gekozen.

De casting voor 'The Interior' veroorzaakte veel ophef in Hollywood omdat de filmmakers via de website www.theinterior.tv acteurs wereldwijd opriepen hun auditie clips op 'YouTube' te plaatsen. Deze procedure waarbij de 'casting-agent' overbodig wordt werd door de Amerikanen zo revolutionair bevonden dat zelfs de 'Wall Street Journal' er een artikel aan weidde. Binnen zes weken kreeg de website bijna twee miljoen 'hits'. De film makers hebben dan ook plannen om deze film het begin te laten zijn voor een internet serie onder dezelfde titel.

Helmut Schleppi regisseert de Amerikaanse film, Geert Heetebrij is onder meer verantwoordelijk voor het script. David Jan Bijker coproduceert. Eerder maakten dit team van Nederlands filmers in Amerika onder meer 'A Foreign Affair' met David Arquette (Scream), Emily Mortimer (Match Point, Pink Panther) en Tim Blake Nelson (O Brother where art Thou). 'A Foreign Affair' was de eerste Nederlandse film ooit die geselecteerd werd voor het Amerikaanse 'Sundance Film Festival'.

www.theinterior.tv

David J. Bijker
producent

bijker
vaartweg 163d
1217 sp hilversum
the netherlands
t +31 (0)35 6252042
f +31 (0)35 6252049
m +31 (0)6 55798167
www.bijker.tv