Politie Gelderland-Zuid

Politie onderzoekt vechtpartij

Altforst, 18-02-2007 o De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een aangifte van mishandeling zaterdagavond op de Sluissewal in Altforst. Daar zou een 54-jarige inwoner van deze plaats (rond 21:00 uur) zonder enige aanleiding bij de keel gepakt en mishandeld zijn. De man raakte hierdoor dermate gewond dat hij zich onder doktersbehandeling heeft moeten stellen. De politie heeft zondagmiddag de verdachte, een 46-jarige inwoner van Beneden-Leeuwen, aangehouden.

De 54-jarige man zou door de verdachte aangesproken zijn tijdens een bezoek aan een uitgaansgelegenheid, waar een carnavalsbijeenkomst werd gehouden, en even later buiten zijn mishandeld. Een aantal medebezoekers van de uitgaansgelegenheid is vervolgens tussenbeide gekomen. Het lukte hen echter niet om de verdachte onder controle te houden, want hij zag kans de 54-jarige opnieuw meerdere malen te raken. Deze heeft zich hierop verweerd. Tijdens de schermutselingen werd één van de mannen, die te hulp was geschoten, ook door de 46-jarige geduwd en kwam daardoor ten val in de Wetering. Een omstander hielp hem uit het water. Uiteindelijk wist het 54-jarige slachtoffer aan zijn belager te ontkomen.

Politie zoekt getuigen
De politie was sinds zaterdagavond op zoek naar de 46-jarige verdachte. Zijn aanhouding was geboden en heeft inmiddels plaatsgevonden. De man wordt in verzekering gesteld. In het onderzoek naar de exacte toedracht zijn diverse getuigen bekend geworden. Van hen zullen verklaringen worden opgenomen. Daarnaast vraagt de politie of er meer getuigen zijn van de mishandeling op de Sluissewal. Zover zij nog niet met de politie hebben gesproken, worden zij verzocht contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844. (08)