Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (18/02/07)

TILBURG, 18 februari 2007

Hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld

TILBURG: Zaterdag 17 februari rond 12.00 uur kreeg de politie een melding over wateroverlast in een woning in de Donizettistraat. Ter plaatse bleek de benedenverdieping van de woning onder water te staan. Een en ander bleek verband te houden met een hennepkwekerij die de politie aantrof op de eerste verdieping van de woning. In twee kamers stonden kwekerijen van respectievelijk 80 en 32 planten. Op zolder was eveneens een kwekerijtje gevestigd, van 87 planten. Een gespecialiseerd bedrijf heeft de hennepkwekerijen ontmanteld. Het energiebedrijf stelde vast dat er geknoeid is met de energiemeter. Het bedrijf doet dan ook aangifte van diefstal van stroom. De politie stelt een nader onderzoek in naar de bewoner van het pand.

Bewoner overloopt twee woninginbrekers, politie houdt er drie aan

TILBURG: Een 29-jarige Tilburger heeft zaterdag 17 februari rond 16.15 uur twee woninginbrekers overlopen. De man had omstreeks 15.30 uur zijn woning aan de Bredaseweg verlaten. Toen hij rond 16.15 uur weer thuis kwam, trof hij in zijn huis twee hem onbekende mannen aan. Toen de bewoner de politie wilde waarschuwen, ging het tweetal er te voet vandoor in de richting van de Ringbaan West. In de omgeving van het Lindeplein stapten ze in een auto en reden weg. De politie startte op basis van de signalementen en de beschrijving van de auto direct een onderzoek. Een politieman die over de A58 in de richting van Eindhoven reed, zag de bewuste auto rijden en waarschuwde politiemensen van het politiekorps Brabant-Zuid-Oost. Die hielden de verdachten vervolgens in Eindhoven aan. In de auto troffen ze drie Ieren aan, van 24, 25 en 35 jaar oud. In de auto lag bovendien inbrekerswerktuig. Het drietal is inmiddels overgedragen aan de politie in Tilburg en voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Man overvallen in woning

TILBURG: Een 65-jarige Tilburger is zaterdagavond 17 februari overvallen in zijn woning in de Piet Retiefstraat. De man lag omstreeks 20.15 uur op de bank te slapen, toen er plotseling twee gemaskerde mannen in zijn woning stonden. De mannen zijn vermoedelijk de woning binnengekomen via een niet-afgesloten toegangsdeur. De gemaskerde mannen bedreigden de bewoner met een steekwapen, mishandelden hem en wilden geld. Uiteindelijk gingen ze er vandoor met onder andere de portemonnee van het slachtoffer, een filmcamera en een navigatiesysteem.
Het slachtoffer moest in een ziekenhuis behandeld worden aan verwondingen aan zijn hoofd. Hij heeft zondag 18 februari bij de politie aangifte gedaan. De politie stelt een nader onderzoek in naar de overval.

Mannen aangehouden na huiselijk geweld

TILBURG / PAPENDRECHT: De politie heeft zondag 18 februari een 24-jarige man uit Papendrecht aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn 27-jarige vriendin meerdere malen te hebben mishandeld. Dit speelde zich zowel dit jaar als vorig jaar af in de woning van de vrouw in Tilburg. De man werd al gezocht door de Tilburgse politie. Toen hij door politiemensen van het korps Zuid Holland Zuid werd aangehouden voor een ander feit, zagen deze politiemensen dat de man gesignaleerd stond voor de Tilburgse zaken. Ze hebben hem zondag overgedragen aan de Tilburgse politie. De man is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

TILBURG: In de nacht van zaterdag 17 februari op zondag 18 februari rond 03.15 uur heeft de politie een 29-jarige Tilburger aangehouden op verdenking van huiselijk geweld en/of bedreiging. De man wordt ervan verdacht die nacht zijn 47-jarige vriendin te hebben bedreigd. Ook zou hij haar eerder deze week hebben mishandeld. De vrouw deed aangifte tegen haar vriend. De verdachte is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Winkeldieven aangehouden

TILBURG: Personeel van een supermarkt aan de Broekhovenseweg hield zaterdag 17 februari rond 16.00 uur een 28-jarige Tilburgse aan op verdenking van winkeldiefstal. De vrouw had geprobeerd een fles drank weg te nemen. Ze werd overgedragen aan de politie en meegenomen naar het politiebureau. De vrouw bekende de winkeldiefstal te hebben gepleegd. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

TILBURG: Zaterdag 17 februari rond 17.00 uur hield winkelpersoneel van een supermarkt aan het Wagnerplein een 42-jarige Tilburger aan op verdenking van winkeldiefstal. De man had geprobeerd twee tubes tandpasta te stelen. Hij moest mee naar het politiebureau en legde daar een bekentenis af. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijdingen onder invloed

TILBURG: Op de Paleisring vond zaterdag 17 februari rond 18.30 uur een aanrijding plaats tussen een personenauto en een taxi. Daarbij raakte niemand gewond.
De bestuurster van de personenauto, een 39-jarige Tilburgse, bleek onder invloed van alcohol te zijn en moest mee naar het bureau voor een ademanalyse. Daaruit bleek dat haar ademgehalte 585 ug/l was, terwijl 220 ugl de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien is haar rijbewijs ingevorderd.

ESBEEK: Een 34-jarige Tilburger was in de nacht van zaterdag 17 februari op zondag 18 februari rond 03.30 uur betrokken bij een eenzijdig ongeval. De man reed op de Provincialeweg N269 met zijn auto de berm in, waardoor hij de macht over het stuur verloor en op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer tot stilstand kwam. Zijn auto raakte hierbij beschadigd. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn en moest mee naar het bureau voor een ademanalyse. Daaruit bleek dat zijn ademgehalte maar liefst 680 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien is zijn rijbewijs ingevorderd.

TILBURG: Op de Ringbaan Zuid hield de politie in de nacht van zaterdag 17 februari op zondag 18 februari rond 01.15 uur een 32-jarige man uit Dongen aan. De man was met zijn auto uit de bocht gevlogen en tegen een lichtmast gereden. De auto kwam hierbij op zijn kant terecht. Omstanders zetten de auto vervolgens recht. De bestuurder rook sterk naar alcohol en werd aangehouden voor rijden onder invloed. De man weigerde alles: zo weigerde hij zich te laten nakijken door ambulancepersoneel. Ook weigerde hij mee te werken aan het politieonderzoek. Tot slot weigerde hij, nadat tegen hem proces-verbaal was opgemaakt (o.a. terzake rijden onder invloed en terzake weigeren mee te werken aan een politieonderzoek) om het politiebureau te verlaten. De man werd buitengezet, maar kwam het politieterrein weer oplopen. Daarop is hij opnieuw aangehouden voor het negeren van een bevel of vordering. Van alle feiten wordt een dossier opgemaakt. Daarin komt tevens te staan dat de man niet in het bezit is van een geldig rijbewijs.

Aanhouding aanrijding met doorrijding mondt tevens uit in aanhouding openbare schennis

TILBURG: In de nacht van zaterdag 17 februari op zondag 18 februari kort voor middagnacht kreeg de politie de melding dat op de kruising van de Hoefstraat en het Rosmolenplein een aanrijding had plaatsgevonden, waarna één van de betrokkenen was weggereden. Ter plaatse troffen de politiemensen een 23-jarige automobilist uit Tilburg aan. De man had op de kruising geen voorrang gekregen van een hem onbekende automobilist, waarna een aanrijding was ontstaan. Daarbij raakte niemand gewond. De tegenpartij had echter de plaats van het ongeval verlaten. Op basis van de beschikbare gegevens stelden politiemensen een onderzoek in. Dat leidde kort na middernacht tot de aanhouding van een 44-jarige man uit Tilburg. De man werd in zijn woning aangehouden. Voor de woning stond de bij het ongeval beschadigd geraakte auto. De man rook naar alcohol en verklaarde na het ongeval bier te hebben gedronken. De politiemensen geloofden dit echter niet en namen de man een bloedproef af. In afwachting van de uitslag hiervan is het rijbewijs van de verdachte ingevorderd. Terwijl de politiemensen bezig waren met de afhandeling van de aanrijding, werden ze meerdere keren lastig gevallen door een 28-jarige Tilburger. Ze sommeerden de man meerdere keren te vertrekken. Hij wilde hier pas gehoor aan geven, nadat hij zijn broek had laten zakken en de politiemensen zijn geslachtsdeel en achterwerk had getoond. Daarop hielden die de man aan voor openbare schennis. De verdachte heeft de nacht ter ontnuchtering in de cel doorgebracht en heeft zondagochtend een verklaring afgelegd. Hij kreeg na overleg met Justitie een boete van EUR 230,- opgelegd.

Man aangehouden na brandstichting

TILBURG: Politiemensen hielden zondag 18 februari rond 07.40 uur in de tuin van een woning in de Reinier Claeszenstraat een 24-jarige Tilburger aan op verdenking van brandstichting. Bij de politie waren klachten over stank binnengekomen. Toen politiemensen een kijkje gingen nemen, zagen ze dat de man bezig was hout en takken op te stoken. De afstand tussen het vuur en de bebouwing was ongeveer 3 meter. Hierdoor zorgde de brand voor aantasting van de veiligheid van personen of goederen in de nabije omgeving van de brand. Het vuur was bovendien dermate groot geworden dat de brandweer er aan te pas moest komen om het te blussen.

Jongens gewond na carnavalsoptocht

BERKEL-ENSCHOT: Drie jongeren zijn zaterdag 17 februari gewond geraakt na afloop van de carnavalsoptocht. De drie, 14, 16 en 18 jaar oud en woonachtig in Haaren, maken deel uit van een carnavalsvereniging uit Haaren en zaten op een carnavalswagen. Deze wagen wilde rond 17.30 uur de Bosscheweg oprijden. De jongeren, die met hun rug naar het trekkende voertuig toe zaten, hadden niet door dat de wagen onder een viaduct doorreed en raakten met hun hoofden de rand van de viaduct. Alle drie liepen ze letsel op aan hun achterhoofd. De 16-jarige en de 18-jarige moesten naar het ziekenhuis om hun verwondingen te laten verzorgen. Daar bleek het mee te vallen met het letsel. De 18-jarige is uit voorzorg een nacht ter observatie opgenomen.

Rijder onder invloed hardleers

TILBURG: Een politieman die had getankt bij een benzinestation aan de Kempenbaan sprak daar zondagochtend rond 04.45 uur een 50-jarige man uit Moergestel aan, die sterk naar alcohol rook en onvast ter been het benzinestation was binnengelopen. Hij nam de man een blaastest af, waaruit bleek dat de man teveel gedronken had. De verdachte kreeg een rijverbod opgelegd. Omdat de politieagent er geen vertrouwen in had dat de man zich daadwerkelijk aan het rijverbod zou houden, bleef hij in de buurt om de boel in de gaten te houden. Een kwartier na de controle stapte de verdachte inderdaad in de auto en reed weg. Daarop is hij aangehouden terzake rijden onder invloed.
Op het bureau bleek uit de ademanalyse dat zijn ademgehalte 395 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Leonie van Ooijen