Politie Gelderland-Zuid

Alcoholcontroles in de regio

Regionaal, 18-02-2007 o Tijdens diverse grote en kleinere alcoholcontroles in de regio werden zaterdagnacht in totaal 17 bestuurders aangehouden die met teveel alcohol op achter het stuur zaten.

* Team Verkeershandhaving hield een controleactie in Hedel op de Rijksstraatweg. Tussen 20:00 uur en 04:00 uur werden daar 400 bestuurders gecontroleerd waarvan er 12 onder invloed reden. Onder deze 12 waren drie beginnend bestuurder. Twee rijbewijzen werden meteen ingevorderd omdat het ademalcoholgehalte van deze twee bestuurders wel erg hoog was.
Ook vorderde een motoragent het rijbewijs in van een 34-jarige automobilist uit Berghem (Brabant). Op de A59 werd hij staande gehouden omdat hij met een snelheid van 171 km/uur reed waar maar 100 is toegestaan.

* In Groesbeek hield de politie tijdens een onopvallende surveillance op verschillende plaatsen staande controles, onder andere op de Dorpsstraat, St. Antoniusweg en Bredeweg. 70 bestuurders hebben een blaastest gedaan waarvan er niemand onder invloed reed.

* Team Geldermalsen hield tussen 21:00 uur en 24:00 uur alcoholcontroles in Asperen, Geldermalsen, Heukelum, Herwijnen en Buurmalsen. Vier personen hebben geblazen op de ademanalyse, waarvan een uiteindelijk onder de wettelijk strafbare grens van 220 ug/l blies. Onder de drie aangehouden bestuurders waren er twee beginnend bestuurder.

* In Culemborg hebben 's nachts op de Rijksstraatweg 23 bestuurders meegewerkt aan een blaastest. Twee van hen reden onder invloed. (08)