Persberichten Eemland zuid, 12.55 uur

Utrecht, 18-02-2007

Verdachten woninginbraak aangehouden

AMERSFOORT Met behulp van alerte getuigen konden politieagenten zaterdag rond 22.40 uur een verdachte van een woninginbraak aanhouden.

De politie werd eerder gebeld over een verdachte situatie in een woning aan de Piet Heinstraat. Toen agenten ter plaatse kwamen werden zij door een passant gewezen op het feit dat een onbekende man zich onder een bus schuilhield. Bij het zien van de politie zette hij het op een lopen. Een achtervolging leidde tot zijn aanhouding.

Bij de woning bleek inderdaad te zijn ingebroken. Enkele spullen stonden klaar om vervoerd te worden.

Brutale Amersfoorter

AMERSFOORT Een 21-jarige inwoner van Amersfoort is zaterdag rond 15.10 uur op de Havik aangehouden voor belediging.

Surveillerende agenten zagen dat de man in zijn auto een gesloten verklaring negeerde. Hij werd hierop aangesproken. De man stapte vervolgens uit zijn auto en riep diverse verwensingen richting de agenten. Hem werd gezegd dat hij hiermee moest ophouden. De Amersfoorter begon echter ten overstaan van voorbijgangers nog luider beledigingen te uiten. Hierop werd hij aangehouden.

Alcohol- en verkeerscontrole

LEUSDEN/WOUDENBERG Door agenten is vrijdag tussen 16.00 en 23.00 uur op verschillende locaties in zowel Leusden als Woudenberg gecontroleerd op alcoholgebruik en naleving van de verkeersregels. In totaal nam de politie 383 blaastesten af. Een 49-jarige inwoner van Veenendaal viel tijdens deze controle door de mand. Hij had teveel (345 ug/l) alcohol gedronken. Door de agenten werden ook nog bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de bromfietshelm (3x), rijden zonder gordel (11x) en mobiel bellen tijdens het rijden (1x).

Autobestuurder met teveel alcohol

LEUSDEN Surveillerende agenten reden zaterdag rond 01.00 uur achter een autobestuurder aan, die dacht nog even aan de aandacht van de agenten te kunnen ontsnappen door een andere kant op te rijden. Toen dat niet lukte, verleende de 31-jarige man uit Leusden gewoon zijn medewerking aan een blaastest. Dit had uiteindelijk een ademanalyse tot gevolg, waar een te hoog alcoholgebruik van 370 ug/l naar voren kwam. De bestuurder ontving hiervoor een bekeuring en een rijverbod.

Selectief boodschappen doen
AMERSFOORT Een agent, die vrijdag rond 19.45 uur, in zijn vrije tijd boodschappen aan het doen was, merkte in de winkel op dat een groepje winkelende personen niet alles afrekende. Hij informeerde hierop zowel zijn collegas als de bedrijfsleider. De gealarmeerde politie kon de vijf winkelende personen (15 en 16 jaar uit Amersfoort) aanhouden. Zij waren in het bezit van twee volle winkelwagens. Vervolgens volgde een onderzoek in de winkel. Daaruit bleek dat twee kassieres (16 en 17 jaar uit Amersfoort) bewust artikelen zonder af te rekenen hadden laten doorgaan. Ook zij werden door de politie aangehouden.