Digitale Gemeente Houten

Houten wijst portefeuillehouder dierenwelzijn aan

vrijdag 16 februari 2007 - Bron: Gemeente Houten

Het college van B&W heeft besloten dat wethouder W. W. M. Wagenmans vanaf heden het onderwerp dierenwelzijn in zijn portefeuille heeft. De belangrijkste reden is dat deze portefeuille de meeste raakvlakken heeft met dierenwelzijn.

Het college heeft in de gemeenteraadsvergadering van november 2006 toegezegd om een beleidsnotitie dierenwelzijn voor te bereiden. Dit naar aanleiding van een motie van het ITH hierover.

Dierenwelzijn is een breed onderwerp en betreft uiteenlopende zaken van hondenbeleid, zwerfkatten, dierenambulance, welzijn van circus- en landbouwdieren tot het opruimen van dode dieren. Naast Houten zijn er nog diverse andere gemeenten in Nederland die een wethouder voor dierenwelzijn hebben. Periodiek vindt overleg plaats tussen deze wethouders. Ook de dierenbescherming schuift aan bij dit overleg.

Willy Wagenmans is in Houten benoemd tot wethouder dierenwelzijn. De redenen zijn:

* Er is sprake van duidelijke raakvlakken tussen de onderwerpen openbare werken, hondenbeleid en dierenwelzijn;
* Nederland kent momenteel 19 portefeuillehouders dierenwelzijn. Een korte rondgang langs deze gemeenten blijkt dat bij de meeste gemeenten deze portefeuille gecombineerd wordt met de portefeuille openbare werken en fysieke leefomgeving of met de portefeuille milieu. In een enkel geval is de portefeuille ondergebracht bij de portefeuillehouder welzijn en sociaal beleid.
* De directie heeft besloten dierenwelzijn als beleidsveld ambtelijk onder te brengen bij de afdeling Openbare Werken.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2007 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).