KPN NV

Den Haag, 16-02-2007

KPN laat talent groeien samen met TEAMstages In samenwerking met het stageproject `TEAMstages' heeft KPN een groep studenten van het ROCvA en de Hogeschool van Amsterdam de mogelijkheid geboden een innovatief project af te ronden. De stagiairs hebben in het Amrâth Hotel Lapershoek in Hilversum een hotelkamer omgebouwd tot `Hotelkamer van de Toekomst'. Deze unieke multimediale kamer is vandaag feestelijk geopend door KPN regiodirecteur Ton van der Gaag en Marcel R. Bosman, directeur van het Amrâth Hotel Lapershoek.

Het ROC van Amsterdam en Joop & Janine van den Ende zijn in april 2006 met het TEAMstages-project gestart. Dit project is gericht op het creëren van meer vernieuwende stageplaatsen voor leerlingen van het VMBO, MBO en HBO die samenwerken in een team, waarin talentontwikkeling centraal staat. KPN doet mee aan het initiatief van TEAMstages omdat het daarmee het belang wil benadrukken voor het stimuleren van talent op elk opleidingsniveau, in een inspirerende en dynamische omgeving. Tevens biedt KPN een werkomgeving waarin studenten kennis kunnen maken met de grootste innovatieve speler op het gebied van multimedia en ICT- dienstverlening in Nederland.

Het KPN-stageteam heeft als opdracht om een aantal hotelkamers met de laatste multimediale toepassingen in te richten in het gloednieuwe Amsterdamse Grand Hotel Amrâth. Doordat de bouw van het Amsterdamse Grand Hotel Amrâth nog niet voltooid is, hebben de KPN stagiairs besloten een kamer als voorproefje te verzorgen in Hotel Amrâth Lapershoek in Hilversum. De hotelkamer is voorzien van de nieuwste multimediale diensten en producten zoals bijvoorbeeld Mine (interactieve televisie van KPN), beeldbellen via een supersnelle internetverbinding, een WiFi-verbinding waarmee gasten met hun laptop snel draadloos kunnen internetten en een digitale fotolijst waar gasten hun eigen foto's op kunnen laten zien. Hiermee helpt KPN de hotelgast altijd en overal bereikbaar te zijn en te kunnen beschikken over bedrijfs- of persoonlijke informatie.

Van het hele TEAMstages-project is een `DocuSoap' gemaakt met als titel `Teams Up' die de KRO vanaf half maart 2007, gaat uitzenden.

Voor meer informatie over TEAMstages: www.TEAMstages.nl