TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 13-02-2007

Televisie
ADIEU BZN
Uitzending vrijdag 16 februari
Nederland 1- 21.29 uur

UNIEKE REALLIFESOAP ROND BZN

De TROS start vrijdag 16 februari met een unieke reallifesoap rond Nederlands meest succesvolle band aller tijden: BZN. In de 12-delige reeks ADIEU BZN krijgt men een kijkje in de levens van de bandleden tijdens het turbulente laatste jaar van deze populaire Volendamse groep. Het naderende afscheid, de huidige 'Final Tour' in de Nederlandse theaters en de aanloop naar het allerlaatste concert van de band, zorgen voor ontroerende, hilarische en indrukwekkende momenten.

In de eerste aflevering van ADIEU BZN staat de persconferentie van 15 februari 2006 centraal. Hierin maken de bandleden het nieuws bekend dat ze gaan stoppen. Ze kondigen hun laatste optreden aan op 16 juni a.s. in Ahoy' Rotterdam.

Vrijwel alle tv-rubrieken besteden aandacht aan dit nieuws. We zien de bandleden in hun eigen omgeving terwijl ze kijken naar de diverse uitzendingen. Het doet hen zichtbaar veel als ze merken hoe het bericht de vele fans schokt. De groep verwerkt ieder op hun eigen manier de emoties rondom deze ingrijpende beslissing; Jan Keizer gaat schilderen in een atelier en Carola Smit bezoekt haar hartsvriendin en tevens kapster. Jack Veerman en Nel hebben hun 'visdag' en Jan Tuyp is druk met de aanstaande verhuizing.

Jan Keizer, BZN-voorman: "Omdat dit ons laatste jaar is, geven we de TROS de kans om over onze schouders mee te kijken. Het wordt een uniek document waar we onze vele fans hopelijk een groot plezier mee doen."

Meer informatie over BZN en alle andere Nederlandse sterren is te vinden op www.sterren.nl