Gemeente Leeuwarden

Persbericht/Persuitnodiging

Hoogste punt wooncomplex Boerhaave bereikt

Het hoogste punt van nieuwbouw wooncomplex Boerhaave, op de hoek Archipelweg/Jelle Bangastraat in Leeuwarden, wordt op vrijdag 16 februari gemarkeerd. Wethouder Wonen Roel Sluiter verricht de officiële handeling.

Het project bestaat uit 10 drive-in woningen en 42 appartementen, elk in twee bouwblokken, op de plek waar de voormalige Boerhaaveschool stond. De drive-in woningen zijn allemaal verkocht. Er staan nog enkele van de 42 appartementen te koop.

Het complex Boerhaave wordt in opdracht van Consortium Noord gerealiseerd door Jorritsma Bouw en is onderdeel van de Publiek Private Samenwerking 3 Plus (PPS3 Plus). PPS 3 PLUS is de naam voor de samenwerkingsovereenkomst die gemeente Leeuwarden in 2003 is aangegaan met Consortium Noord BV. Dit consortium bestaat uit vier bouwondernemingen (Frisoplan BV, Jorritsma Bouw, Noppert Heerenveen Vastgoed en Ballast Nedam Infra BV) en Corporatieholding Friesland.

De samenwerking heeft tot doel tot 2015 minimaal 750 woningen in het stedelijke gebied te realiseren. Uitgangspunt van de samenwerking is dat het positieve projectresultaat van rendabele projecten wordt ingezet om het negatieve resultaat van andere projecten te compenseren. Hierdoor wordt het mogelijk onrendabele projecten van de grond te krijgen. Door deze projectmatige aanpak wordt een impuls gegeven aan de stedelijke vernieuwing in Leeuwarden. Het bereiken van het hoogste punt van het woningbouwproject Boerhaave is de eerste mijlpaal in 2007 binnen PPS 3 PLUS.

Maar misschien belangrijker is dat Leeuwarden, mede door PPS 3 PLUS, op het gebied van woningbouw voor elk wat wils biedt. Variërend van luxe appartementen en betaalbare stadswoningen in en rond de binnenstad tot een diversiteit aan woningtypen en prijsklassen in de buitenwijken en nieuwe uitbreidinglocaties. Kortom, Leeuwarden uw (t)huis!


---------------

Noot aan de redactie,