LTO Noord


Persbericht: Dag van LTO Noord in Utrecht op 16 februari 2007

âBOERENâ BINNEN DE UTRECHTSE RANDVOORWAARDEN VRAAGT OM CREATIVITEIT

LTO Noord provincie Utrecht koos als thema voor haar ledendag âOndernemen vanuit het hartâ. Provinciaal voorzitter Henk Veldhuizen die de dag zal openen, zal onder meer dit thema toelichten en dagleider Aart van Cooten introduceren.

Daarna is het woord aan Sjors Kruiper, manager afdeling Food en Agri bij Rabobank Nederland. Door het neerzetten van een aantal pittige stellingen zal hij aangeven hoe men het beste kan ondernemen binnen de Utrechtse randvoorwaarden. Daarna wordt het roer overgenomen door Hennie van der Most. Deze boerenzoon vertelt na een per iode van ruim 25 jaar ondernemerschap (Van der Most is oprichter van o.a. de Bonte Wever, Preston Palace en kerncentrale Kalkar) over zijn kijk op het economisch bestel en zijn mening over ondernemerschap. Hierbij komen onder andere de politiek, samenwerking met overheden en gemeenten en natuurlijk zijn ervaringen met het echte ondernemen aan de orde. Na deze beide presentaties is het tijd voor een interactieve discussie.

Het middagprogramma start met een dvd-presentatie van het Fonds Ontwikkeling Duurzame Land- en Tuinbouw. Dit fonds investeert in vernieuwing en steunt initiatieven van samenwerkende ondernemers. In de aanloop naar deze dag konden leden hiervoor een project aandragen. Het prijswinnende idee wordt deze dag bekend gemaakt.

De laatste spreker van de dag is Jacques Van Outryve, voorzitter van de Boerenbond België, die op ludieke wijze zijn visie geeft op het Europese landbouwbeleid. De dag wordt afgesloten met een hapje en een drankje.

De Dag van LTO Noord Utrecht vindt plaats in AC De Meern, Meerndijk 59 in De Meern van 10.00 tot 14.30 uur.

LTO Noord organiseert jaarlijks in iedere provincie een Dag van LTO Noord. Die dagen zijn bedoeld om leden te informeren, met hen in gesprek te gaan en het netwerk van de agrarische sector in die regio te versterken. Onder het genot van een hapje en een drankje is er dan ook volop de gelegenheid om met de sprekers, de agrarische ondernemers en de vertegenwoordigers van agribusiness, overheden en andere instanties van gedachten te wisselen. Meer informatie hierover is te vinden op www.ltonoord.nl


---

_____________________

Noot voor de pers: u wordt hierbij van harte uitgenodigd om de bijeenkomst bij te wonen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Wim van Beuzekom, Hoofd Communicatie LTO Noord a.i., T 0570 â 66 23 19 of

Jacob Vreeling, Verenigingsadviseur LTO Noord, T 0570 â 66 28 77

Maandag 5 februari 2007