Gemeente Alphen aan den Rijn


Nieuw rooster zwembad De Hoorn

(16 februari 2007)

Het is gelukt om alle leerlingen van de particuliere zwemlessen én het schoolzwemmen in te passen in het nieuwe rooster voor zwembad De Hoorn. Verder zijn de uren voor de sportverenigingen evenredig verdeeld in de avonduren en in het weekend en zijn er minder uren voor recreatief zwemmen beschikbaar. Het nieuwe rooster gaat in op zaterdag 24 februari 2007.

Bij de verhuur van het bad aan verenigingen hebben Alphense gebruikers voorrang gekregen op gebruikers van buiten de gemeente. Dit zijn de belangrijkste richtlijnen geweest voor het opstellen van het nieuwe rooster. De verenigingen en scholen zijn positief over het nieuwe rooster. Zij hebben allemaal ingeschikt en hun trainings- en lesroosters aangepast aan de nieuwe situatie. De gemeente en Stichting Sportspectrum rekenen erop dat ook de recreatieve zwemmers begrip hebben voor de aanpassingen in het rooster.

In de nacht van zondag op maandag werd zwembad De Thermen door brand verwoest. Stichting Sportspectrum heeft vervolgens een nieuw rooster opgesteld voor zwembad De Hoorn met als doel zoveel mogelijk activiteiten van beide zwembaden door te laten gaan.

Uitgangspunten voor het opstellen van het nieuwe rooster
* Normaal gesproken worden er alleen lessen gegeven in het doelgroepenbad en het wedstrijdbad. Nu worden ook lessen gegeven in het recreatiebad.

* De activiteiten die hoofdzakelijk in het wedstrijdbad worden georganiseerd (zoals banenzwemmen, vroege vogel zwemmen, lunchzwemmen, aqua-fit, trimzwemmen en hart in beweging) hebben allemaal evenredig veel tijd ingeleverd.

* De uren van de sportverenigingen zijn evenredig verdeeld in de avonduren en op zaterdag en zondag. De competitiewedstrijden van deze verenigingen krijgen voorrang.

* Alphense gebruikers hebben voorrang gekregen op gebruikers van buiten Alphen aan den Rijn.

Gevolgen voor de gebruikers

* De uren voor recreatief zwemmen zijn aangepast
* Alle leerlingen die nu particuliere lessen of schoolzwemmen kregen, kunnen terecht in zwembad De Hoorn.
* Twee gebruikers van buiten de gemeente kunnen niet in De Hoorn terecht, namelijk Z&PC uit Koudekerk en Puur Natuur. Z&PC is door Sportspectrum ondergebracht in Leiderdorp.
* Het Waterpolo Opleidingscentrum (WOC) gaat op zondag in zwembad De Kuil in Bodegraven trainen.

* Zahra en de Resa zwommen in beide zwembaden op hetzelfde tijdstip. Omdat Zahra gemakkelijker te verplaatsen is, wordt Zahra aangeboden om in Leiderdorp of in Nieuwkoop te gaan lessen. De lesgever uit Alphen gaat dan mee.

Er wordt nog onderzocht of het buitenbad semi-permanent overkapt kan worden. Dit zou betekenen dat het buitenbad alleen 's winters overdekt is.

Meer informatie
Het nieuwe rooster staat op www.sportspectrum-alphen.nl en www.zwembaden-alphen.nl. Op woensdag 21 februari 2007 staat het rooster in het Witte Weekblad. Het is ook af te halen bij zwembad De Hoorn.