Gemeente Bladel


Inspraakprocedure aanvullende kaders voor centrumontwikkelingen in Bladel 2007-2009

Het centrum van Bladel is van oudsher een levendig centrum dat voortdurend in ontwikkeling is. De gemeente vindt het belangrijk dat nieuwe initiatieven worden ondersteund zodat het centrum met de tijd mee blijft gaan. Het bestemmingsplan `Bladel Centrum' stamt echter uit de jaren '90 en biedt op enkele aspecten onvoldoende houvast om ontwikkelingen in goede banen te leiden. Sinds de jaren '90 zijn er landelijk, maar ook lokaal, veel nieuwe beleidsinzichten gekomen. Zo zijn bijvoorbeeld parkeernormen verhoogd en is er meer nadruk gekomen op zuinig ruimtegebruik. Ook zijn steeds meer particulieren (projectontwikkelaars) actief bezig met bouwplannen. Deze partijen verlangen een duidelijke gemeente die aangeeft wat wel en niet kan.

Om op relatief korte termijn helder en eenduidig te kunnen reageren op bouwplannen, heeft het college van burgemeester en wethouders op 6 februari ingestemd met de beleidsnota `Regie op hoofdlijnen - Aanvullende kaders ten behoeve van centrumontwikkelingen in Bladel voor de periode 2007-2009'. Deze beleidsnota biedt een toetsingskader voor plannen die niet passen binnen het geldende bestemmingsplan `Bladel Centrum', maar die wel voldoen aan recent beleid. De bedoeling is dat, als plannen voldoen aan de onderdelen uit deze beleidsnota, de gemeente meewerkt aan een vrijstelling van het geldende bestemmingsplan. Naar verwachting zal vanaf 2009 gewerkt worden aan een nieuw bestemmingsplan voor het centrum van Bladel.

Voordat de beleidsnota door de gemeenteraad wordt vastgesteld, wil het college van burgemeester en wethouders iedereen de gelegenheid geven om hierop in te spreken. De beleidsnota kan van 20 februari tot en met 2 april 2007 worden ingezien bij de Centrale Balie in het gemeenthuis te Bladel. U kunt daar terecht op maandag van 09.00 uur tot 19.00 uur, van dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur en andere tijden zijn mogelijk op afspraak. De beleidsnota kunt u downloaden op de pagina:beleidsnota's VROM.

Gedurende die termijn kan iedereen een schriftelijke reactie indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 11, 5530 AA Bladel. Voor het geven van een mondelinge reactie kunt u terecht bij de Centrale Balie. Degenen die een reactie indienen, krijgen hierover een gemotiveerd standpunt van het gemeentebestuur. De beleidsnota wordt vervolgens ter vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad.

Ook de inspraakreacties worden door de gemeenteraad bij de behandeling betrokken.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer B. van Gerwen of de heer C. van Hintum van de afdeling VROM (tel. 361687 of 361691).

---